Τετάρτη, 16 Οκτ, 2019

  •  Ενημερωτική Δράση Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης
  •  Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία:Ξεκινά ο κύκλος ομιλιών για 20η χρονιά
  • Θετική εξέλιξη!
  • ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ (ΜΕ ΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΟΓΕ): Καταγγελία της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία
  • Τι είδους «απελευθέρωση της Βέροιας από τον Τουρκικό ζυγό;»
  • Υποκριτικός ο καβγάς από τους... σημαιοφόρους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!
 Ενημερωτική Δράση Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης1  Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία:Ξεκινά ο κύκλος ομιλιών για 20η χρονιά2 Θετική εξέλιξη!3 ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ (ΜΕ ΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΟΓΕ): Καταγγελία της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία4 Τι είδους «απελευθέρωση της Βέροιας από τον Τουρκικό ζυγό;»5 Υποκριτικός ο καβγάς από τους... σημαιοφόρους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τ. Παντζαρτζίδης πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας: «Η επιλογή Αναπληρωτών Εκπ/κών, αντί μονίμων, έγκειται στο να υπάρχει καλύτερη "διαχείριση" του προσωπικού»

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τ. Παντζαρτζίδης πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας: «Η επιλογή Αναπληρωτών Εκπ/κών, αντί μονίμων, έγκειται στο να υπάρχει καλύτερη "διαχείριση" του προσωπικού»

«Θετικό» έκρινε ο Τάσος Παντζαρτζίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, «το ότι πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς προσλήφθηκαν φέτος περισσότεροι Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όμως δεν παύουν και πάλι να υπάρχουν κενά», φιλοξενούμενος στην εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ" (13/9) που παρουσιάζουν οι ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ (κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12.00 - 13.00, στο Ράδιο Αιχμή και στην συχνότητα 102,8 Fm, καθώς και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imderisia-ver.gr.)

Στο ερώτημα, για τι προσλήψεις αναπληρωτών και όχι στην επιλογή της μονιμοποίησης εκπαιδευτικών, ο κ. Παντζαρτζίδης επεσήμανε πως «σήμερα έχουμε 60.000 μόνιμους και 7.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και αντιπροσωπεύουν το 30% των εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Προφανώς και αυτά τα κενά που δημιουργούνται έχουν να κάνουν με λογιστικούς λόγους, από την στιγμή που η χώρα μας μπαίνοντας στα μνημόνια έπρεπε να συμμαζέψει τα οικονομικά της, κατά απαίτηση των δανειστών». Προσέθεσε δε, με νόημα ότι «η επιλογή Αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο Παιδείας έγκειται στο να υπάρχει ευκολότερη "διαχείριση" του προσωπικού».

 Τι σημαίνει να είσαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, μάλιστα, υπήρξε ακόμα πιο παραστατικός, δίνοντας την εικόνα για το τι σημαίνει αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

« Αναπληρωτής εκπαιδευτικός σημαίνει ότι είσαι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι και πηγαίνεις να δουλέψεις την μιά χρονια σ' ένα σημείο της Ελλάδος και την άλλη κάπου αλλού. Ομως με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές παιδαγωγικά - διδακτικά χάνουν, αλλάζοντας κάθε χρόνο εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, ο αναπληρωτής καθηγητής βρίσκεται σ' ένα τεντωμένο σχοινί, στο οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει τα επαγγελματικά με την οικογένειά του.

Οι Αναπληρωτές καθηγητές υποχρεώνονται να γίνονται γυρολόγοι, προκειμένου να καλύπτουν τα κενά και να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης. Επιπλέον, να αναφερθεί ότι ανύπαντροι συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν καθαρό μισθό 750 Ε!

Μ' αυτά τα χρήματα καλούνται να καλύψουν υποχρεώσεις οι οποίες αναφέρονται σε σπίτι, διατροφή και μετακινήσεις.

Οπότε επαναλαμβάνω με την περίπτωση των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, η Εκπαίδευση χάνει την ποιότητά της, καθ' ότι η συνεχής αλλαγή εκπαιδευτικών φέρνει κακά αποτελέσματα στα σχολεία και επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών».

 Στο 30% η κάλυψη των αναγκών σε αναπληρωτές στη Β/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας

Αναφερόμενος στα κάθε αυτά τοπικά ζητήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σημείωσε πως «οι ανάγκες σε αναπληρωτές στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ημαθία έχουν καλυφθεί στο 30% και αναμένεται να καλυφθεί το υπόλοιπο 70% στην Γενική Εκπαίδευση, το οποίο και είναι απαραίτητο για την ορθή λειτουργία των σχολείων.

Γιατί στην ειδική εκπαίδευση έχουμε καλύτερα ποσοστά, μιας και το ποσοστό αγγίζει το 70% σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ένεκα το ότι πληρώνονται με χρήματα του ΕΣΠΑ».

 Τα ολιγομελή τμήματα

Μιλώντας για τα ολιγομελή τμήματα στην Ημαθία, κατέστησε σαφές πως «έχουμε τρια ολιγομελή τμήματα στο ΕΠΑΛ Νάουσας, δύο ολιγομελή τμήματα στο ΕΠΑΛ Βέροιας και τρία ολιγομελή τμήματα στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας. Το δε, ειδικό γυμνάσιο - Λύκειο Βέροιας έχει επτά ολιγομελή τμήματα, τα οποία αναμένουν την έγκριση από την Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας».

Ακόμα, ο κ. Παντζαρτζίδης ερωτώμενος για τις υλικοτεχνικές υποδομές, στην απάντηση του είχε να πει:

«Νομίζω ότι είμαστε σ' ένα πολύ καλό σημείο. Έχουμε επιμέρους ανάγκες που αυξάνονται σε σχολεία. Δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερο πρόβλημα σε κτίρια σχολείων με τμήματα», ενώ τέλος έκανε λόγο για «καλή συνεργασία που υπάρχει με τις τοπικές αρχές και πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και αυτό που λέω σε καμιά περίπτωση δεν λειτουργεί προπαγανδιστικά, είτε υπέρ ενός τωρινού ή πρώην Δημάρχου».

 

Έχει διαβαστεί 67 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 365 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά