Τετάρτη, 30 Σεπ, 2020

  • ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ: Στο κέντρο της Βέροιας με τον HAIG YAZDJIAN
  • ΟΣΥΑΠΕ: Δεν θα δεχτούμε την δημιουργία «παραελεγκτικού» μηχανισμού ημέτερων
  • Όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ…
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) 29/9
  • Ανακοίνωση της Σύγχρονης Λέσχης Μπριτζ Βεροίας
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΜΠΕΟ
ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ: Στο κέντρο της Βέροιας με τον HAIG YAZDJIAN1 ΟΣΥΑΠΕ: Δεν θα δεχτούμε την δημιουργία «παραελεγκτικού» μηχανισμού ημέτερων2 Όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ…3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) 29/94 Ανακοίνωση της Σύγχρονης Λέσχης Μπριτζ Βεροίας5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΜΠΕΟ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επίσκεψη Πομπέο

Αν και ελάχιστα γίνονται γνωστά από όσα συζητούν κυβέρνηση - Πομπέο πίσω από κλειστές πόρτες, η ατζέντα της επίσκεψης και η «κοινή δήλωση» των δύο ΥΠΕΞ ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι ο λαός θα πρέπει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, ειδικά μπροστά στις επικίνδυνες αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις που «τρέχουν» στην περιοχή, αλλά και... Περισσότερα

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

Συνεπής στην τακτική απαξίωσης και αδιαφορίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς φορείς, η υπουργός Παιδείας, την Πέμπτη 10/9/2020 επισκέφτηκε το νομό μας χωρίς προηγούμενη δημόσια γνωστοποίηση, χωρίς να αναζητήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών αλλά και χωρίς να παραχωρήσει τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να μας ακούσει και να συζητήσει μαζί μας τα πολύ σοβαρά και επείγοντα ζητήματα που έχει εγείρει η πολιτική που ασκεί τον τελευταίο χρόνο στο χώρο της εκπαίδευσης.

Παρά ταύτα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας κατάφερε να κινητοποιήσει ταχύτατα τους εκπαιδευτικούς του νομού μας, οι οποίοι ''υποδέχθηκαν'' την κ. Κεραμέως κατά την επίσκεψή της στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βέροιας, διεκδικώντας τα αυτονόητα εν όψει του ανοίγματος των σχολείων: ασφαλείς συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με μεγάλη καθυστέρηση, το ΔΣ εισήλθε τελικά στην αίθουσα που βρισκόταν η υπουργός, όπου, διαπιστώνοντας την ύπαρξη υπερβολικού συνωστισμού, πρότεινε την πραγματοποίηση της συζήτησης σε παρακείμενη άδεια αίθουσα προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας. Ωστόσο, η υπουργός επέμεινε στην διεξαγωγή συζήτησης ''ορθίων'' στον προθάλαμο της αίθουσας εκπαιδευτικών του σχολείου παρουσία αριθμού προσώπων που υπερέβαινε κατά πολύ και το όριο ασφαλείας αλλά και τη διασφάλιση συνθηκών διεξαγωγής γόνιμου διαλόγου.

Στον ελάχιστο χρόνο που μας παραχωρήθηκε, το ΔΣ της ΕΛΜΕ, αφού καταγγείλαμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν ενημερωθήκαμε για την επίσκεψη της υπουργού και δεν προσκληθήκαμε σε συνάντηση, θέσαμε  στην υπουργό το επιτακτικό αίτημα για τη μείωση των μαθητών έως 15 ανά τάξη, όριο ασφαλείας βάσει έγκυρων επιστημονικών ερευνών και γνωματεύσεων που έχουν δημοσιευθεί και εναρμονισμένο με το σχετικό ψήφισμα της ΟΛΜΕ. Ζητήσαμε να αναζητηθούν και να επιστρατευτούν αίθουσες και κτήρια που μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλούς λειτουργίας που γεννά η πανδημία, πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, προμήθεια του αναγκαίου υλικού υγειονομικής προστασίας άμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Ζητήσαμε, ακόμη, έγκριση όλων των ''ολιγομελών'' τμημάτων του νομού μας. Τέλος επιδώσαμε το ψήφισμα που ακολουθεί με τις αποφάσεις του ΔΣ εν όψει του ανοίγματος των σχολείων και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην απάντησή της η υπουργός προέβαλε ότι το αίτημα μείωσης των μαθητών ανά τάξη δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω έλλειψης κτηριακών δομών. Στην απάντηση της ΕΛΜΕ Ημαθίας ότι είναι οικονομικοί οι λόγοι επειδή η κυβέρνηση έχει θέσει άλλες προτεραιότητες για τα υπάρχοντα δημόσια κονδύλια, απέφυγε να δώσει εξήγηση.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής επιδημιολόγων,  για την αποφυγή της διασποράς της νόσου επιβάλλεται η χρήση της μάσκας, η οποία φαίνεται ότι ανάγεται στο μοναδικό και ανυπέρβλητο μέτρο έναντι της πανδημίας. Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε στην Υπουργό η διφορούμενη στάση μελών της επιτροπής του ΕΟΔΥ, οι οποίοι με τις αντιφατικές τοποθετήσεις τους δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες. Σε ερώτηση σχετικά με την περίπτωση των μαθητών που δεν θα φορούν τη μάσκα τους, μας υπέδειξε να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα το νόμο και να μην τους δεχθούμε στις αίθουσες. Για την περίπτωση άσκησης των απειλούμενων ένδικων προσφυγών κατά των εκπαιδευτικών από τους γονείς που δεν εγκρίνουν τη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους, υποστήριξε ότι κατέθεσε σχετική ΚΥΑ για να μας προστατέψει. Στο ερώτημα αν η προστασία αυτή είναι ανάλογη με αυτήν που παρείχε στους συναδέλφους  που κλήθηκαν στο Α.Τ. Νάουσας κατόπιν εγγράφου που κατέθεσε η Ένωση Γονέων Νάουσας σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, απέφυγε να απαντήσει.

Στο αίτημα έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων του νομού δεν απάντησε.


Έχει διαβαστεί 241 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 23 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 498 επισκέπτες και 0 μέλη.