Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

ΕΛΜΕ Ημαθίας:Επιστολή προς τους γονείς

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ Ημαθίας:Επιστολή προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,

απευθυνόμαστε σε εσάς, για να εκφράσουμε την αντίθεση μας και τη διαμαρτυρία μας για τον καταιγισμό των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του Υπουργείου Παιδείας που κλιμακώθηκαν μέσα στην πανδημία, αλλά και για τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών μας και παιδιών σας και για τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά το ΥΠΑΙΘ, αφού δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων:

Θεσμοθέτησε την τηλεκπαίδευση προκαλώντας σοβαρές μορφωτικές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στους μαθητές μας και εντείνοντας τις ταξικές ανισότητες του σημερινού σχολείου.

Ψήφισε τον νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που οδηγεί στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία τους και την εξίσωση των πτυχίων των 3ετών κολεγίων με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων.

Εισήγαγε εκ νέου την αντιπαιδαγωγική Τράπεζα Θεμάτων.

Ψήφισε το πολυνομοσχέδιο – “σκούπα” (ν. 4777/2021) που μεταξύ των άλλων περιέχει δύο κομβικές αλλαγές: α) τη θέσπιση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που με την πρώτη εφαρμογή άφησε εκτός ΑΕΙ 40χιλ. περίπου μαθητές, β) τον περιορισμό του αριθμού σχολών που μπορεί να επιλέξει ο μαθητής κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Με άλλες διατάξεις αυξάνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στις τάξεις του Λυκείου και ορίζεται ο μέσος όρος προαγωγής από 9,5 σε 10 ανά τάξη και σε 13 για το γενικό μέσο όρο.

Είναι προφανές πως όλες αυτές οι εξελίξεις πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και εκδιώκουν μαζικά τον μαθητικό πληθυσμό από τη Λυκειακή βαθμίδα και το στρέφουν στις μεταγυμνασιακές σχολές κατάρτισης και μαθητείας, ιδιωτικές και δημόσιες, για τη δημιουργία φθηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού, όπως το ζητούν οι επιχειρήσεις. Στην εποχή των τεράστιων επιστημονικών δυνατοτήτων και της ανάπτυξης της γνώσης, το μέλλον που επιφυλάσσεται για τους μαθητές μας είναι η επιστροφή στην εποχή του “κάλφα”. Ακόμα και τα ΕΠΑΛ θα οδηγηθούν σε συρρίκνωση με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ οι ειδικότητες και οι τομείς θα αποτελούν κινούμενη άμμο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Τα Δημόσια ΙΕΚ μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη, αφού όσα έχουν κάτω από 250 σπουδαστές στις μεγάλες πόλεις και 100 στις μικρές, θα κλείνουν.

Τέλος το ΥΠΑΙΘ εξέδωσε την Υπουργική Απόφαση με τίτλο “Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο”. Με την παρούσα Υπουργική Απόφαση, αποσκοπεί στη μεταβίβαση για όλα τα προβλήματα στους ίδιους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και στην κατηγοριοποίηση και τον ταξικό διαχωρισμό της εκπαίδευσης. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι στα “αξιολογούμενα” σχολεία των χωρών, όπου εφαρμόστηκε η αξιολόγηση, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός, η σχολική διαρροή, οι ταξικοί φραγμοί και η πολυκατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων αυξήθηκαν δραματικά. Είναι σαφές ότι η επιλογή αυτή αποσκοπεί στον αποχαρακτηρισμό της παιδείας από δημόσιο αγαθό. Γι΄ αυτό και ο κλάδος μας έχει αποφασίσει να απαντήσει με απεργία-αποχή από τη διαδικασία αυτή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι αυτονόητο γιατί όλοι εμείς οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, αντιδρούμε. Είναι καθήκον μας παιδαγωγικό και δημοκρατικό.

Είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σχολείο που θα χωρά όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο της ολόπλευρης γνώσης και μόρφωσης που θα στοχεύει στην ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Ένα σχολείο όπου ο παιδαγωγός θα εκπληρώνει τον ρόλο του ως παιδαγωγός και όχι ως ιμάντας μεταφοράς πληροφοριών και συμβολαιογράφος επιδόσεων.

Σας καλούμε σε ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο να απαιτήσουμε:

Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

Να μην περάσει η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Υγειονομικά μέτρα λειτουργίας των σχολείων, μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικά-δωρεάν τεστ για όλους.

 


Έχει διαβαστεί 397 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 243 επισκέπτες και 0 μέλη.