Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ:ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ:ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας συγχαίρει τους μαθητές που, αντέχοντας στον Γολγοθά του εξεταστικοκεντρικού συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είδαν τα όνειρα τους να υλοποιούνται με την εισαγωγή τους στην σχολή της επιλογής τους. Ευχόμαστε να έχουν δημιουργική, κριτική πορεία στην αναζήτηση της πανεπιστημιακής γνώσης και μόρφωσης κατά τη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής.

Επίσης νιώθουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε στους μαθητές εκείνους που δεν είδαν τους στόχους τους να υλοποιούνται. Στα παιδιά μας, που είτε δεν εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε βρέθηκαν σε άλλη σχολή από αυτή που επιθυμούσαν. Στα παιδιά μας που τις ημέρες αυτές πιθανά να βιώνουν το δυσβάσταχτο συναίσθημα της αποτυχίας, χωρίς μάλιστα να φέρουν τα ίδια το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

Θέλουμε να τους πούμε πως σε ένα σχολείο, που καλλιεργεί και αναπαράγει κοινωνικές ανισότητες από την πρώτη ημέρα που ο μαθητής περνά την πόρτα του Νηπιαγωγείου, σε ένα σχολείο, που δεν αναπτύσσει την κριτική σκέψη, την συνεργασία και την φαντασία, αλλά την αποστήθιση και τον ανταγωνισμό, δεν είναι αποτυχία η μη εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι επιλογή αυτών που σχεδίασαν και δημιούργησαν αυτό το μοντέλο εκπαίδευσης. Αυτών που ήδη σχεδιάζουν πως θα το κάνουν ακόμη χειρότερο.

Σ' αυτά τα παιδιά λέμε: Δεν σας αξίζουν τύψεις ή ενοχές. Η ζώη είναι μπροστά σας. Κάντε τις δικές σας επιλογές και αγωνιστείτε να τις υλοποιήσετε.

Διαπιστώνουμε επίσης πως δημιουργείται κλίμα ανταγωνισμού ανάμεσα στα Δημόσια σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως προς τον αριθμό των εισακτέων του κάθε σχολείου. Μια τέτοια πρακτική συμβάλλει στην αντιεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική κατηγοριοποίηση των σχολείων την οποία, μέσα από την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και την ατομική αξιολόγηση, προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση για να μας διασπάσει, να μας χειραγωγήσει, να μας υποτάξει και τελικά να μας εξαθλιώσει. Ας μη δώσουμε, εκόντες άκοντες, χέρι βοήθειας σ’ αυτή την πολιτική!

Εμείς οι εκπαιδευτικοί ξέρουμε καλύτερα απ’ τον οποιονδήποτε πως η επιτυχία των μαθητών μας είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων (οικονομικών, κοινωνικών, γεωγραφικών κ.τ.λ.), καθώς επίσης και του μόχθου εκπαιδευτικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Γυμνάσιο και όχι μόνο του όποιου Λυκείου ή Φροντιστηρίου! Και η ικανοποίησή μας μοιράζεται εξίσου σ’ όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής και καταγωγής τους, την οικονομική-κοινωνική τους θέση, τα ιδιαίτερα ταλέντα τους και τις όποιες επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις!

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αντισταθούν στον πειρασμό της σύγκρισης αποτελεσμάτων ανάμεσα στα σχολεία. Το δημόσιο σχολείο είναι ένα και το υπηρετούμε όλοι μας. Οι μαθητές είναι όλοι τους παιδιά μας ανεξάρτητα από το Λύκειο που φοιτούν και αποφοιτούν.

Έχει διαβαστεί 539 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 608 επισκέπτες και 0 μέλη.