Σάββατο, 24 Οκτ, 2020

  • Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/10
  • Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον
  • Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων
  • Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)
  • Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία
Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/102 Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον3 Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων4 Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)5 Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πανδημία: Κυβέρνηση και εργοδοσία…ξεσάλωσαν!

Το β' τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια περίοδο, 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και του κατώτατου μισθού (650 ευρώ μεικτά). Το ίδιο τρίμηνο, το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν μισθό μέχρι 200 ευρώ εκτινάχτηκε από τ... Περισσότερα

Ένθερμοι θιασώτες της αξιολόγησης χειραγώγησης, ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, καταψήφισαν στον ΣΕΠΕ Ημαθίας την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία

από Η Άλλη Άποψη
Ένθερμοι θιασώτες της αξιολόγησης χειραγώγησης, ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, καταψήφισαν στον ΣΕΠΕ Ημαθίας την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία

Βέροια, 4/11/2019

Την ώρα που σειρά Συλλόγων και ΕΛΜΕ στοιχίζονται με αποφάσεις τους πίσω από την πρόταση της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και την κοινή πρωτοβουλία του Συλλόγου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από κάθε αξιολογική διαδικασία, η θλιβερή πλειοψηφία στον ΣΕΠΕ Ημαθίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) αναδεικνύεται σε ένθερμο θιασώτη της αξιολόγησης-χειραγώγησης καταψηφίζοντας την πρόταση, αρνούμενη να προετοιμάσει τον κλάδο και στρώνοντας το έδαφος για την επιβολή του νέου επιθεωρητισμού.

Από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. (31/10/2019) απουσίαζε ο έτερος θιασώτης της αξιολόγησης, η παράταξη της ΕΡΑ καθώς απούσα ήταν κι η παράταξη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

Το έργο φυσικά το είχαμε ξαναδεί τον περασμένο Ιούνιο στην 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ, όταν οι αντιπρόσωποι της πλειοψηφίας στην ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΚΚΕ) ψήφισαν υπέρ της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης μέσα σε μια διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από πραξικοπηματικές κι αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Πιο συγκεκριμένα, αρνήθηκαν με ετσιθελικό τρόπο να θέσουν σε ψηφοφορία την πρότασή μας για κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από κάθε αξιολογική διαδικασία, πρόταση που είχε συγκεντρώσει  50 αποφάσεις Γ.Σ. ή Δ.Σ. Συλλόγων που την ψήφισαν.

Η μόνη πρόταση – που σημειωτέον δεν είχε υιοθετηθεί από σχεδόν κανέναν σύλλογο - που τέθηκε σε διαδικασία ψηφοφορίας, με ανάταση των χεριών, αφού προηγουμένως αρνήθηκαν επίμονα την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) αλλά και πολλοί άλλοι σύνεδροι, ήταν αυτή της πλειοψηφίας, που στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης και την επιστροφή του κλάδου στις σκοτεινές μέρες του επιθεωρητισμού.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η πρεμούρα τους να κλείσουν άρον-άρον το θέμα που – παρά τις επίμονες πιέσεις της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και άλλων συνέδρων - αρνήθηκαν ακόμα και να καταμετρήσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο μόνο ξεκάθαρο δεν ήταν! Μετά από αυτή την εξέλιξη κι πως ήταν επόμενο η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και δεν θεωρεί πως η 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ πήρε απόφαση υπέρ της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

γίνεται φανερό πως η πλειοψηφία σε ΔΟΕ και ΣΕΠΕ Ημαθίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΚΚΕ) όχι μόνο δεν θέλει να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην απόπειρα επιβολής της αξιολόγησης αλλά αντίθετα κάνει κι ό,τι περνάει από το χέρι της για να στρώσει το έδαφος στον νέο επιθεωρητισμό.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο αυτών των παρατάξεων στις Ομοσπονδίες, στα συνδικάτα και στον Σύλλογό μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη του συμβιβασμού, της υποταγής και της υπονόμευσης των αγώνων, για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για σωματεία που δεν θα είναι κυβερνητικές ουρές, είναι να ηττηθούν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ και της ΕΡΑ-ΑΕΚΚΕ και να βγουν ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ).

Στις εκλογές της 27/11 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Σύλλογό μας να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα, ψηφίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Έχει διαβαστεί 108 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-2 μποφόρ

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 186 επισκέπτες και 0 μέλη.