Τρίτη, 17 Σεπ, 2019

  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: Για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ
  • Για τα προβλήματα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα
  • Ομαδική έκθεση του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων / εφήβων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • Για τα αδέσποτα στον Δήμο Βέροιας
  • Προτροπές από τον Θ. Σιδηρόπουλο
  • Ανεβαίνει η ένταση και οι τιμές του πετρελαίου...
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ1 Για τα προβλήματα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα2 Ομαδική έκθεση του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων / εφήβων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας3 Για τα αδέσποτα στον Δήμο Βέροιας4 Προτροπές από τον Θ. Σιδηρόπουλο5 Ανεβαίνει η ένταση και οι τιμές του πετρελαίου...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

H EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Τα παιδιά του τμήματος Β4 του 4ου Γενικού Λυκείου Βέροιας , παρουσίασαν την επιχείρησή τους,¨ NEwThings ¨, στο εμπορικό κέντρο Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, στις 8 Απριλίου 2016. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία σε όλο σχεδόν τον κόσμο και αφορά την δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων από μαθητές προκειμένου να εξοικειωθούν με τον επαγγελματικό χώρο μιας επιχείρησης.

Μια ομάδα 7 μαθητών παρουσίασε την επιχείρηση και απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης και την επιτροπή. Η επιχείρηση των μαθητών λειτουργεί πλέον και στον χώρο του σχολείου μας, προσκαλώντας γονείς και μαθητές να την επισκεφτούν για να δουν όσα με πολύ μεράκι και αγάπη κατασκεύασαν οι ίδιοι μαθητές . Οι μαθητές έχουν πλέον και δικό τους ιστότοπο για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στο :

Newcheapthings.blogspot.gr

Στόχος άλλωστε του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές όλα τα στάδια δημιουργίας και λειτουργίας μιας επιχείρησης. Ας ευχηθούμε στην ομάδα κάθε επιτυχία στον διαγωνισμό.

ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Με αφορμή το παραπάνω Δελτίο Τύπου αλλά και γενικότερα παρόμοιες δράσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας, θα θέλαμε να τονίσουμε το εξής: Όλα αυτά τα χρόνια συστηματική είναι η προσπάθεια του αστικού συστήματος να αποκαταστήσει «τις αξίες της επιχειρηματικότητας και του ανταγωνισμού», όπως λέει, ζήτημα που διαπερνά σήμερα σαν κόκκινη κλωστή τους στόχους της αστικής παιδαγωγικής (σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο) από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο. Το ζήτημα αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα της καπιταλιστικής οικονομίας και παραγωγής. Σε αυτό προσαρμόζονται οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και αυτές τις αξίες οφείλει έγκαιρα να ενσωματώνει η αστική παιδαγωγική και φυσικά η διδακτική πράξη. Αυτό όμως το αστικό «αφήγημα» στην υλοποίησή του προϋποθέτει την πολεμική, ακόμα και με συκοφαντικό και διαστρεβλωτικό τρόπο, του εργατικού κινήματος, τη διαμόρφωση προϋποθέσεων για την ενσωμάτωσή του. Γι’ αυτό και βλέπουμε πως, όταν το επαναστατικό, εργατικό κίνημα παρεμβαίνει στο σχολείο και στο περιεχόμενό του, τότε ο αστικός κόσμος στο σύνολό του κουνά απαγορευτικά και το δάχτυλο και το μαστίγιο. Οι σημερινοί μαθητές έχουν ανάγκη από ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν μόρφωση και μετά τη λήξη των σπουδών τους από δουλειά με δικαιώματα και όχι από αυταπάτες που καλλιεργούνται μέσω παρόμοιων διαγωνισμών!

Έχει διαβαστεί 185 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 33 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 308 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά