Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τη μεταφορά των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τη μεταφορά των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος σχετικά με τη μεταφορά μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Αναλυτικά στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται:

«Σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν 48 Μουσικά και 6 Καλλιτεχνικά σχολεία. Από την αρχή του σχολικού έτους η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ενάντια στα σχολεία αυτά.

Αφενός αποπειράθηκε να υποβαθμίσει τον χαρακτήρα τους και να τα μετατρέψει από σχολεία εκπαίδευσης του μουσικού και καλλιτεχνικού αντικειμένου σε σχολεία ενθάρρυνσης, αφετέρου, με την υπ αρ 50025/2018 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από την Περιφέρεια» και τη διευκρινιστική εγκύκλιο με αρ 538834/4-10-18, θέτει χιλιομετρικούς περιορισμούς στην ελεύθερη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Μέχρι τώρα με βάση τον ιδρυτικό νόμο των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων οι μετακινήσεις πραγματοποιούνταν δωρεάν, με ευθύνη της Περιφέρειας με δημόσιες συμβάσεις.

Τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία είναι διαδημοτικά και οι μαθητές προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς δήμους. Με τη νέα ΚΥΑ που πρακτικά θα ισχύσει για το έτος 2019-20 και για τα επόμενα τρία χρόνια, τα σχολεία θα αποδυναμωθούν από το μαθητικό τους δυναμικό καθώς αποκλείεται η δυνατότητα πρόσβασης στο μεγαλύτερο κομμάτι των μαθητών που ήδη φοιτά σε αυτά (Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου εκτός δωρεάν μεταφοράς το 26%, Καλλιτεχνικό σχολείο Κερατσινίου το 53%, Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα το 12% κ.λ.π) αλλά και εκείνων που θα μπορούσαν να τα επιλέξουν στο μέλλον. Επομένως η φοίτηση καθίσταται απαγορευτική και πλήττεται ο πυρήνας του δικαιώματος στη δημόσια εκπαίδευση. Η κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς οδηγεί τα σχολεία αυτά σε μαρασμό τόσο με τη μόνιμη και διαρκή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή τους όσο και με αυτό το διπλό χτύπημα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να αποσύρει τη νέα ΚΥΑ που καταργεί το δικαίωμα της δωρεάν και χωρίς όρους και προϋποθέσεις μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο τους».

Έχει διαβαστεί 436 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 349 επισκέπτες και 0 μέλη.