Κυριακή, 17 Νοέ, 2019

  • Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στον Άγιο Γεώργιο
  • ΕΚΤΕΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΤΑ”
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 577)
  • Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
  • Μεγάλη νίκη του ΦΙΛΙΠΠΟΥ στο μπάσκετ
  • Πολυτεχνείο 1973, Ικαρία 1993: Ο αφανής ήρωας Γιώργος Κηρύκου
Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στον Άγιο Γεώργιο1 ΕΚΤΕΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΤΑ”2 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 577)3 Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ4 Μεγάλη νίκη του ΦΙΛΙΠΠΟΥ στο μπάσκετ5 Πολυτεχνείο 1973, Ικαρία 1993: Ο αφανής ήρωας Γιώργος Κηρύκου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»: Προς πιο έντονα εξατομικευμένη εκπαίδευση

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Σε ένα πολυσέλιδο κείμενο με προτάσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης κατέληξε η λεγόμενηΕπιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, που συνήλθε την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας για την καταληκτήρια συνεδρίασή της.

Το πόρισμα της επιτροπής προβάλλει ένα μοντέλο που επιμένει πολύ στην αυτονομία των σχολείων και την ευελιξία των προγραμμάτων τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην ανώτατη εκπαίδευση. Παίρνοντας τη σκυτάλη, από τους προηγούμενους «διαλόγους» το πόρισμα, επαναφέρει επιτακτικά π.χ. το ατομικό πρόγραμμα σπουδών του μαθητή στο Λύκειο και την ευελιξία και κινητικότητα του φοιτητή με βάση τις πιστωτικές μονάδες στην ανώτατη εκπαίδευση.

Και φυσικά, όπως όλοι οι προηγούμενοι «διάλογοι», αξιοποιεί υπαρκτά προβληματικά σημεία της εκπαίδευσης σήμερα, προκειμένου να εισάγει αντιδραστικές προτάσεις, που σε καμιά περίπτωση δεν απαντούν σε αυτά τα προβλήματα.

Στο όνομα της αποδέσμευσης του Λυκείου από τις εξετάσεις προτείνεται, για άλλη μια φορά, ένα μοντέλο Λυκείου που... η όλη λειτουργία του υπαγορεύεται από... την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, προτείνεται αναδιοργάνωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε 4 χρόνια Γυμνάσιο και 2 χρόνια Λύκειο, όπου σε κάθε τάξη αυτού του διετούς Λυκείου, οι μαθητές θα διδάσκονται έξι μαθήματα (γλώσσα, αγγλικά και άλλα τέσσερα μαθήματα επιλογής). Μάλιστα, η έντονη διαφοροποίηση εντός αυτού του Λυκείου θα εκφράζεται και με το διαχωρισμό των μαθητών σε επίπεδα σε κάθε μάθημα. Δηλαδή, κάθε μάθημα θα έχει τη μορφή π.χ. γλώσσα βασικό επίπεδο - γλώσσα υψηλό επίπεδο και οι μαθητές θα διαχωρίζονται με βάση το ποιο από τα δύο θα παρακολουθούν!

Στο τέλος της Β' Λυκείου οι μαθητές θα εξετάζονται για να λάβουν το Εθνικό Απολυτήριο που θα αποτελεί το κατώφλι για την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, ενώ προτείνεται στις εξετάσεις να πριμοδοτούνται οι υποψήφιοι που δηλώνουν μία ή πολύ λίγες σχολές προτίμησης. Στο Εθνικό Απολυτήριο θα μετράνε και οι βαθμοί των δύο τάξεων.  

Έχει διαβαστεί 251 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 144 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά