Δευτέρα, 08 Μάρ, 2021

  • Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
  • Αντιμετωπίζοντας "αποφασιστικά" την...πανδημία...
  • Βέροια: Κλειστή αύριο η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας λόγω κορονοϊου
  • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Όχι στην αύξηση της θητείας . Τώρα μέτρα στήριξης των στρατιωτών
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 7/3
  • Τόπος συνάντησης
Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ1 Αντιμετωπίζοντας "αποφασιστικά" την...πανδημία...2 Βέροια: Κλειστή αύριο η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας λόγω κορονοϊου 3 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Όχι στην αύξηση της θητείας . Τώρα μέτρα στήριξης των στρατιωτών4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 7/35 Τόπος συνάντησης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Κλασσική» μέθοδος…

Το έχουμε γράψει και άλλες φορές. Όταν η κυβέρνηση στριμώχνεται "παραγγέλνει" ... δημοσκοπήσεις... Υ.Γ Απλά να τονίσουμε ότι σήμερα τα θύματα ανέβηκαν στα 53 και οι ΜΕΘ στην Αθήνα έχουν φρακάρει!!! Περισσότερα

Για μια ακόμα χρονιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μείνουν μακριά από τον τόπο τους!

από Η Άλλη Άποψη
Για μια ακόμα χρονιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μείνουν μακριά από τον τόπο τους!

Το γεγονός ότι μόλις το 11,99% των αιτήσεων που υπέβαλαν εκπαιδευτικοί για μετάθεση, εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα για μια ακόμα χρονιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί να μείνουν μακριά από τον τόπο τους, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, από τις συνολικά 4.596 αιτήσεις για μετάθεση, απορρίφθηκαν οι 4.045(88,01%) και πήραν μετάθεση 551 (μόλις 11,99%)!

Η Πανελλαδική Γραμματεία απαιτεί να γίνει άμεσα δεύτερη φάση μεταθέσεων για να μετατεθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί στον τόπο συμφερόντων τους και καλεί στην 24ωρη απεργιακή δράση του κλάδου στις 30 Μάρτη και στα πανελλαδικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 13.30 στην Αθήνα, στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών θα μείνουν χωρισμένες με εκατοντάδες χιλιόμετρα ανάμεσά τους και με το φορτίο να διατηρούν 2 σπίτια, να πληρώνουν συνεχώς δυσβάσταχτα μεταφορικά και διπλή διαβίωση!

Είναι χαρακτηριστικά τα συνολικά στοιχεία: Ζήτησαν μετάθεση 4.596 εκπαιδευτικοί, απορρίφθηκαν οι 4.045 (88,01%) και πήραν μετάθεση 551 (μόλις 11,99%)! Αλλά έχουν ενδιαφέρον και κατά ειδικότητα:

Ένας/μία μόνο Θεατρολόγος ζήτησε μετάθεση και δεν την πήρε! Στους Γυμναστές και πάλι δεν έγινε σχεδόν καμία μετάθεση, ικανοποιήθηκαν μόνο 13 στις 556 αιτήσεις (2,34%)! Οι Γερμανικής πήραν μετάθεση 3 στους 59 (μόλις το 5,08%), ενώ οι Γαλλικής 9 στους 131 (μόλις 6,87%)! Ακολουθούν χαμηλά οι Καλλιτεχνικών 3 στους 25 (12%), οι Νηπιαγωγοί 112 στους 904 (12,39%), οι Δάσκαλοι 310 στους 2401 (12,91%), οι Μουσικοί 9 στους 48 (18,75%), οι Αγγλικής 62 στους 313 (19,81%) και οι Πληροφορικής 30 στους 158 (18,99%)!

Σε όλα τα κενά που δεν πήγαν συνάδελφοι μόνιμοι, που ταλαιπωρούνται χρόνια μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, θα κληθούν αναπληρωτές, που για να φτάσουν εκεί θα διασχίσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα! Για να μοιράζεται ομηρία και τσάκισμα σε πολλούς!

Και όλα αυτά σε μια εποχή που οι μισθοί παραμένουν παγωμένοι για πάνω από 9 χρόνια, που έχουμε χάσει πάνω από 6 μισθούς. Πώς θα τα βγάλουν πέρα οι συνάδελφοί μας; Πολλοί από αυτούς ζουν αυτόν τον γολγοθά χρόνια, ειδικότερα οι συνάδελφοι κάποιων ειδικοτήτων!

Το υπουργείο Παιδείας, υπηρετώντας πιστά τον "εξορθολογισμό" ΟΟΣΑ και 3ου μνημονίου και εντολές του ΣΕΒ, "μαγείρεψε" καλά ακόμα και τις ανάγκες που προκύπτουν από τα δικά του νούμερα και στοιχεία, των 25 και 28 μαθητών στο τμήμα, των σχολείων που φορτώνονται ως τ' αυτιά για να επιτευχθεί η μέγιστη εξοικονόμηση προσωπικού, των πετσοκομμένων μαθημάτων και ωρών.

Το ψαλίδισμα άρχισε από χαμηλά, από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, που αρίστευσαν στην περικοπή κενών. Παράδειγμα, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Α' Διεύθυνσης ΠΕ Αθήνας, στην οποία δεν μετατέθηκε ούτε ένας δάσκαλος/α για τρίτη χρονιά (!), γιατί "εκτιμά" ότι έχει πλεόνασμα 10 δασκάλους, την ίδια στιγμή που, με βάση τον πίνακα κίνησης προσωπικού, υπάρχουν 105 οργανικά κενά και μετατέθηκαν προς άλλα ΠΥΣΠΕ 20 δάσκαλοι! Μιλάμε δε για τη μεγαλύτερη Διεύθυνση της χώρας, που θεωρείται "χωνευτήρι", γιατί μόλις αρχίσουν τα σχολεία παρουσιάζονται εκατοντάδες κενά!

Το ψαλίδισμα συνεχίστηκε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, που "επεξεργάστηκαν" σαφώς προς τα κάτω τα οργανικά κενά που τους έστειλαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και τελικά το υπ. Παιδείας κατέληξε στη φετινή σφαγή!

Φτάνει πια! Εδώ και τώρα να γίνει δεύτερη φάση μεταθέσεων για να μετατεθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί στον τόπο συμφερόντων τους!

Μετά τη σφαγή και στις φετινές μεταθέσεις, έχει σημασία να επισημάνουμε πόσο τελικά αποπροσανατολιστική ήταν η τακτική της διευρυμένης πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΟΕ, που για 2 σχεδόν χρόνια έστρεφε τον Κλάδο να συζητά και να ξανασυζητά την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, όταν είναι γνωστό ότι οι Υπηρεσιακές Μεταβολές (μεταθέσεις, αποσπάσεις) τείνουν προς εξαφάνιση! Ακόμα και από αυτό το ζήτημα, που όμως τσακίζει τη ζωή χιλιάδων συναδέλφων, φαίνεται ο προσανατολισμός της πλειοψηφίας της ΔΟΕ, που, αντί να διεκδικήσει να πάνε οι εκπαιδευτικοί στον τόπο συμφερόντων τους, διαπραγματευόταν τα μόρια που τελικά μένουν σε αχρησία!

Είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσουμε την πάλη μας, για να μπορούμε να ζούμε εμείς με τα παιδιά μας ανθρώπινη ζωή! Δεν το βάζουμε κάτω!

Όλες και όλοι στην 24ωρη απεργιακή δράση του Κλάδου στις 30 Μάρτη και στα πανελλαδικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 13.30 στην Αθήνα, στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου!»

Έχει διαβαστεί 207 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 09 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 12 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 216 επισκέπτες και 1 μέλος.