Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»
  • Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!
  • Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/9
  • Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»1 Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!2 Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/94 Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας5 Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 201... Περισσότερα

Για τη στάση των άλλων παρατάξεων στον ΣΕΠΕ Ημαθίας για το θέμα των Ειδικών Σχολείων

από Η Άλλη Άποψη
Για τη στάση των άλλων παρατάξεων στον ΣΕΠΕ Ημαθίας για το θέμα των Ειδικών Σχολείων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία του Δ.Σ. στον ΣΕΠΕ Ημαθίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ) αποδεικνύει πως όχι μόνο είναι μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες των συναδέλφων αλλά δε διστάζει να πετάει επιδεκτικά χαρταετό, την ώρα που οι συνάδελφοι των ειδικών σχολείων ρισκάρουν καθημερινά την υγεία και τις ζωές τους με την επαίσχυντη απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τα ειδικά σχολεία από το lockdown, χωρίς να λαμβάνει κανένα επιπλέον μέτρο, για την προστασία και την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας κατέθεσε στις 16/3 στα μέλη των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ.:

Πρόταση για να γίνει απεργιακό κάλεσμα στους συναδέλφους των Ειδικών Σχολείων για την απεργία της 18/3.

Πρόταση για πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕ Νάουσας.

Η πρότασή μας αγνοήθηκε επιδεικτικά. Κανένα από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει κι όταν μάλιστα το θέμα το φέραμε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 18/3/2021 ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ και ΕΡΑ δε δίστασαν να δηλώσουν προκλητικά πως ό,τι ήταν να κάνουν για τους συναδέλφους των ειδικών σχολείων το έχουν κάνει!!! Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως τον ρόλο τους στο σωματείο τον αντιλαμβάνονται στην καλύτερη των περιπτώσεων ως διεκπεραιωτή της αλληλογραφίας της ΔΟΕ και σε φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης και της διοίκησης. Συστηματικά υπονομεύουν με κάθε δυνατό τρόπο την οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων (χρονοτριβές, αποστολή ανακοινώσεων απεργιακών καλεσμάτων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, επανειλημμένη άρνηση για  πραγματοποίηση έκτακτων συνεδριάσεων και από την άλλη καμία απάντηση στις προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που τους καταθέτουμε διαδικτυακά) βάζοντας με αυτόν τον τρόπο πλάτη στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Ως ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας δηλώνουμε πως δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για σωματεία μπροστάρηδες στις ανάγκες και στους αγώνες των εργαζομένων, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, για σωματεία ταξικά κι όχι κυβερνητικά. Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να προβληματιστεί και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη στάση και τον ρόλο των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας.

Ζητούμε:

1) Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία. Να προταχθεί και ο εμβολιασμός όσων μαθητών είναι απαραίτητο. 

2) Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων. Να γίνεται συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

3) Την αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και την μείωση του συγχρωτισμού παιδιών από διαφορετικές περιοχές. Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.

4) Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού έτσι ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα. Την πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών, ΕΒΠ και προσωπικού καθαριότητας, για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Την αξιοποίηση των κλειστών σχολείων αλλά και κάθε υποδομής για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

5) Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ


Έχει διαβαστεί 523 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 29 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 258 επισκέπτες και 0 μέλη.