Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας
  • Περί αριθμών της οικονομίας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/91 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ2 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ4 Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας5 Περί αριθμών της οικονομίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τσουχτερός χειμώνας

Παράγοντας της αγοράς Ενέργειας και κάτοχος ενός από τα μεγαλύτερα μονοπώλια του κλάδου έλεγε τις προάλλες ότι «η άνοδος της τιμής στο φυσικό αέριο έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, ώστε αναλογικά είναι σαν η βενζίνη από τα 1,6 ευρώ που πωλείται σήμερα να είχε αυξηθεί στα 7 ευρώ». Προσθέτοντας πως η κατάσταση που διαμορφώνεται από τις ανα... Περισσότερα

Για την επιστροφή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ.Οι αγώνες των εκπαιδευτικών φέρνουν αποτέλεσμα!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Μελιόπουλος Γιάννης

δάσκαλος, μέλος του Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας και του ΔΣ Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας

Είναι αναγκαίο να καλωσορίσουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς-καθηγητές των ΕΠΑΛ που έπειτα από έναν Γολγοθά 23 μηνών επανέρχονται στα σχολεία τους. Το γεγονός από μόνο του αποτελεί σημαντική και χαρούμενη είδηση. Αποτελεί επίσης και αφορμή για εξαγωγή συμπερασμάτων και απαντήσεων. Το βασικότερο συμπέρασμα για κάθε εκπαιδευτικό αλλά και κάθε εργαζόμενο είναι πως

«Η ελπίδα βρίσκεται πάντοτε, και μόνο , μέσα στους αγώνες.»

Αποτελεί απάντηση η επιστροφή τους στο ερώτημα πολλών εκπαιδευτικών κι εργαζόμενων, ερώτημα που δημιουργείται κάτω από την πίεση της πολύχρονης και σφοδρής επίθεσης των κυβερνήσεων ενάντια σε κάθε δικαίωμα, αν οι αγώνες τους μπορούν να φέρουν αποτελέσματα κι επιτυχίες.

Η επαναφορά των διαθεσίμων εκπαιδευτικών αποτέλεσε βασικό αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος όλο αυτό το διάστημα. Αναπτύχθηκε πολύμορφος ,μαζικός κι αποφασιστικός αγώνας που συσπείρωσε κι ένωσε κάτω απ’ τις σημαίες του εκπαιδευτικούς, διοικητικούς πανεπιστημίων, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, απολυμένους της ΕΡΤ και άλλους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Μέσα από τα σωματεία, με τη δημιουργία συντονιστικών αγώνα, με εκατοντάδες διαδηλώσεις , καταλήψεις, με πολυήμερες απεργίες όπως η απεργία της ΟΛΜΕ. Ως Εκπαιδευτικός Όμιλος δεν κουραστήκαμε να τονίζουμε πως το εκπαιδευτικό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Το πράξαμε και συνεχίζουμε να το πράττουμε κόντρα σε ηττοπαθείς αντιλήψεις και ιδεολογίες, κόντρα σε πρακτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους σε απόγνωση,»ατομικές» λύσεις, σε κανιβαλισμό του ενός με τον άλλο.Η επιστροφή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία τους αποδεικνύει τις δυνατότητες των οργανωμένων, αποφασιστικών, μαζικών και παρατεταμένων αγώνων. Αποδεικνύει πως η ελπίδα των εργαζόμενων βρίσκεται σ’ αυτήν την πορεία.

Το να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί που σε μία νύχτα βρέθηκαν μετέωροι ,χωρίς δουλειά από τους  εμπνευστές κι εφαρμοστές της πιο βάρβαρης  κι αντιλαϊκής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών, ήταν γραμμένο με έντονα γράμματα στις σημαίες και στα αιτήματα των οργανωμένων στα σωματεία τους αγωνιστών εκπαιδευτικών στην περιοχή μας και πανελλαδικά. Έγινε πράξη με τους αγώνες μας!

Έχει διαβαστεί 419 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 29 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 749 επισκέπτες και 0 μέλη.