του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι δίκαιες διεκδικήσεις των φοιτητών δεν φιμώνονται ούτε καταστέλλονται!
«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης, σε φοιτητές και εργαζόμενους των ΑΕΙ που διαδήλωναν έξω από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες. Διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους σε σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν σπουδές, φοιτητικές εστίες, επαρκή κρατική χρηματοδότηση και προσωπικό για τα Πανεπιστήμια. Απαιτούν μέτρα στήριξης των σπουδών τους και όχι διαγραφές των κόπων και των θυσιών τους.
Η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη, αν νομίζει πως με τα ΜΑΤ και με νομοσχέδια έντασης της καταστολής θα φιμώσει το φοιτητικό κίνημα, την ώρα που προωθεί σε βάρος των φοιτητών την επιχειρηματική λειτουργία των Ιδρυμάτων, τη διαπλοκή και σύνδεση ακόμα και με οπλοβιομηχανίες και το ΝΑΤΟ, την ανομία των κυκλωμάτων εξαγοράς, όπου “αριστεύει” η κυβερνητική ΔΑΠ.
Ο ανορθόγραφος και αδιόρθωτος πρωθυπουργός ας γνωρίζει ότι οι φοιτητές δεν τρώνε κουτόχορτο όπως τα γίδια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες».