Πέμπτη, 23 Ιαν, 2020

  • Εκλογές και κοπή βασιλόπιτας του Ομίλου Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας
  • Ο Μ. Χριστοδουλάκης θα κόψει την βασιλόπιτα του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπ. Εργασίας
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αλέξανδρου Οικονόμου «Δωρικού ρυθμού» στη Βέροια
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Ερώτηση για την ενίσχυση και επέκταση στον ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της ειδικής προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Β/θμια θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ημαθίας
Εκλογές και κοπή βασιλόπιτας του Ομίλου Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας1 Ο Μ. Χριστοδουλάκης θα κόψει την βασιλόπιτα του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπ. Εργασίας3 Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αλέξανδρου Οικονόμου «Δωρικού ρυθμού» στη Βέροια4 Φρόσω Καρασαρλίδου: Ερώτηση για την ενίσχυση και επέκταση στον ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της ειδικής προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών5 Παράσταση διαμαρτυρίας στη Β/θμια θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Συνάντηση της ΕΛΜΕ, Σύλλογου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Γονέων και Κηδεμόνων με τον Αντιπεριφειάρχη κ. Καλαϊτζίδη.

Την Τρίτη 30/9/2014 αντιπροσωπεία από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων (ΟΕΣΓΚΗ), τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης, την ΕΛΜΕ Ημαθίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη Κωνσταντίνο.Το θέμα της επίσκεψης ήταν οι μεταφορά των μαθητών και παρών ήταν και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.Αφού εξαρχής τέθηκε στον κ. Καλαϊτζίδη η πάγια θέση των Γονέων και Εκπαιδευτικών για ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ όλων των μαθητών, κάτι που δεν εξασφαλίζονταν ούτε τα προηγούμενα χρόνια λόγω του ρυθμού των δρομολογίων, του αριθμού των μαθητών που επιβιβάζονταν στα λεωφορεία, τον ορισμό χιλιομετρικών αποστάσεων για τη δωρεάν μεταφορά ή την καταβολή μειωμένου εισιτηρίου,  στη συνέχεια εκτέθηκε η σημερινή κατάσταση με τα προβλήματα να είναι σαφώς περισσότερα.

Ρωτήθηκε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης:

α) Αν έχει υπογραφεί η σύμβαση για την μεταφορά των μαθητών.

β) Αν οι μεταφορές θα γίνουν με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση ή αν, όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, υπάρχει τροπολογία που ορίζει μικρότερες χιλιομετρικές αποστάσεις για δωρεάν μεταφορά μαθητών.

γ) Αν οι μαθητές θα περιμένουν το λεωφορείο ως και 90 λεπτά μετά το πέρας των μαθημάτων

δ) Αν ισχύει το μισό εισιτήριο  για αποστάσεις μικρότερων των οριζόμενων χιλιομετρικών.

ε) Πως θα ορίζονται οι χιλιομετρικές αποστάσεις

στ) Τι μέτρα θα προβλεφθούν ώστε να μην στοιβάζονται οι μαθητές (που φυσικά κουβαλούν και τις υπερβολικά μεγάλες, γεμάτες σάκες τους) στα λεωφορεία.

Από τις απαντήσεις που δόθηκαν προκύπτουν τα εξής:

· Δεν έχει υπογραφεί ακόμη σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών. Οι μεταφορές γίνονται με προφορικές δεσμεύσεις και με βάση παλαιότερη ΚΥΑ.

· Δεν υπάρχει κάποια τροπολογία που να μεταβάλλει τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Αυτές είναι:

1. 1200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

2. 3000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων.

3. 5000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ του 2013 για αποστάσεις μεγαλύτερες των οριζομένων η μετακίνηση γίνεται δωρεάν, ενώ για μικρότερες αποστάσεις δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για μισό εισιτήριο. Για τον υπολογισμό των αποστάσεων η θέση του κ. Καλαϊτζίδη είναι να υπολογίζεται η διαδρομή που κάνει το λεωφορείο και όχι η “συντομότερη διαδρομή”.

· Θα υπάρχουν περιπτώσεις που μαθητές (κυρίως δημοτικών σχολείων) θα περιμένουν ως και 90 λεπτά στη στάση το λεωφορείο.

Μετά από όλα αυτά υπήρξε κοινή διαπίστωση πως το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί, αλλά σύντομα θα πάρει και δυσμενέστερη τροπή. Ο κ. Καλαϊτζίδης δήλωσε πως η περιφέρεια σε όλη αυτή τη διαδικασία έχει αρμοδιότητα διεκπεραιωτή και δεν μπορεί να πάρει δικές της πρωτοβουλίες. Χαρακτήρισε υπεύθυνη για την κατάσταση την κυβέρνηση και θεώρησε πως οι διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων θα έπρεπε να στοχεύουν στους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού.

Γονείς και εκπαιδευτικοί υπενθύμισαν στον κ. Καλαίτζίδη πως έχουν κατά καιρούς στραφεί ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών του νομού και τον κάλεσαν να συμπαραταχθεί μαζί τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική μιας και, όπως αποδείχθηκε, ο δρόμος του αγώνα είναι η μοναδική ελπίδα για μαθητές και γονείς.

Έχει διαβαστεί 297 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 12 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 0 ως 9 °C
Άνεμος ΝΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 67 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά