Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Χωρίς μάσκες και τεστ το άνοιγμα των σχολείων
από Η Άλλη Άποψη
Χωρίς την παραμικρή επιδημιολογική επιτήρηση θα ανοίξουν τα σχολεία -όπως ακριβώς έκλεισαν- καθώς η κυβέρνηση «σφυρίζει» με κάθε τρόπο την ...«λήξη της πανδημίας», την ώρα που το καλοκαίρι υπήρξε έκρηξη κρουσμάτων και υπάρχει ανησυχία για νέο κύμα ενόψει του χειμώνα.
Μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας ότι τα τεστ και η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτικά στα σχολεία.
Πετώντας το μπαλάκι στην «ατομική ευθύνη», τα δύο υπουργεία αναφέρουν ότι η χρήση μάσκας παραμένει προαιρετική στο σχολικό περιβάλλον. Ο έλεγχος για κορονοϊό συστήνεται να γίνεται μόνο όταν υπάρχουν συμπτώματα στον μαθητή. Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο μαθητής παραμένει εκτός σχολείου και άλλων δραστηριοτήτων για 5 ημέρες και επιστρέφει φορώντας μάσκα για άλλες 5 ημέρες.