Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Σε κινητοποιήσεις για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών προχωρούν οι γονείς στην Ημαθία
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Σε κινητοποιήσεις για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών προχωρούν οι γονείς της Ημαθίας, μετά από αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και των Ενώσεων τους την Πέμπτη 16 Οκτώβρη με αιτήματα της κατάργηση της Κ.Υ.Α για τις μεταφορές και τη δημόσια δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών. Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Ν. Ημαθίας, καθώς και των Συλλόγων γονέων του πρώην δήμου Βεργίνας.
Ο Γιώργος Αρβανίτης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του νομού μας αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες της Ομοσπονδίας, καθώς και στη συνάντηση που αυτή είχε με τον αντιπεριφεrιάρχη. Σημείωσε πως το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί, αλλά σύντομα θα πάρει και δυσμενέστερη τροπή σημειώνοντας ότι : « Έχουν ρίξει τα παιδιά μας στον Καιάδα με το Νέο Λύκειο τα ρίχνουν και τώρα και με το πρόβλημα των μεταφορών. Θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να μετακυλήσουν το κόστος της μετακίνησης στις πλάτες των γονιών».Επίσης αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας που περιλαμβάνει μοίρασμα υλικού και συμβολικές συγκεντρώσεις στις 16/10 σε διάφορες περιοχές του νομού (π.χ σε χωριά της Νάουσας, Βεργίνα, Πλατύ κ.α) και στη συνέχεια κλιμάκωση του αγώνα με συλλαλητήριο στη Βέροια. Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
Να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι, επιπλέον να καλυφτεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.
Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη καταργεί τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μελιόπουλος, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Β’θμιας Εκπαίδευσης Βέροιας αναφέρθηκε στην συνολικά ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στη Παιδεία, και κάλεσε σε κοινό μέτωπο αγώνα μαθητών-γονιών – εκπαιδευτικών. Η πρόεδρος της Ένωσης Γιώτα Βλαχοπούλου σημείωσε τα πρακτικά προβλήματα που δημιουργούνται στην επαρχία από την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΚΥΑ καθώς και στους κινδύνους που δημιουργούνται για τη μετακίνηση των μαθητών. Ο Νίκος Γαλανός από την Ένωση Νάουσας σημείωσε τις ευθύνες των αιρετών τονίζοντας ότι «κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία»