Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Λίγα λόγια για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

από Η Άλλη Άποψη
Λίγα λόγια για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Από τις πρώτες μέρες που έκλεισαν τα σχολεία καλέσαμε ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) τους συναδέλφους να σταθούν στο πλευρό μαθητών και γονιών με κάθε δυνατό τρόπο.

Ταυτόχρονα στηλιτεύσαμε τις όποιες προσπάθειες ορισμένων βασιλικότερων του βασιλέως να παρουσιάσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως υποχρεωτική και να υποδείξουν συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ας βάλουμε κάποια πράγματα στη σειρά:

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - σύγχρονη και ασύγχρονη - δεν είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική και για τον δάσκαλο και για τους μαθητές. Και δεν μπορεί κανείς να την παρουσιάσει ως υποχρεωτική από τη στιγμή που το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, χαρίζοντας λεφτά σε ιδιώτες και καναλάρχες, από το να εξοπλίσει μαθητές και εκπαιδευτικούς με όλα τα μέσα που απαιτούνται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πρέπει, εμείς οι εκπαιδευτικοί, να την κάνουμε; Αναμφίβολα και κατηγορηματικά ΝΑΙ! Με κάθε δυνατό τρόπο. Με όποιον τρόπο κρίνουμε εμείς πως θα είναι ο αποδοτικότερος, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών μας αλλά και των γονιών τους.

Την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με όποιον τρόπο την κάνει ο κάθε συνάδελφος εκπαιδευτικός, δεν την κάνουμε για κανένα ΥΠΑΙΘ και για καμία κυβέρνηση. Την κάνουμε για τους μαθητές μας!

Φωνές που καλούσαν και καλούν σε αποχή από την εξ αποστάσεως στερούνται σοβαρότητας και αναγορεύονται ως το καλύτερο στήριγμα στο ΥΠΑΙΘ και στον κοινωνικό αυτοματισμό, παρέχουν τροφή στους κάθε λογής Τέλλογλου να βγουν και να μιλήσουν για τεμπέληδες εκπαιδευτικούς, στρώνοντας το έδαφος σε μισθολογικές περικοπές που πολύ φοβόμαστε είναι στο συρτάρι της κυβέρνησης.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε και όλων των εργαζομένων γενικότερα, δεν βρίσκεται κανένα υπουργείο και καμία κυβέρνηση. Ποτέ δε βρισκόταν! Να το έχουμε ξεκάθαρο. Και γίνεται ακόμα πιο σαφές τώρα που, εν μέσω πανδημίας κι ενώ οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν να βοηθήσουν τους μαθητές, έρχεται το ΥΠΑΙΘ και καταθέτει πολυνομοσχέδιο με σειρά αντιδραστικών αλλαγών, με τις οποίες το εκπαιδευτικό κίνημα διαφωνεί και τις αντιπαλεύει.

Κοκοζίδου Άννα

Χατζησάββας Παναγιώτης

Εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας

με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ)

Έχει διαβαστεί 588 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1021 επισκέπτες και 0 μέλη.