Τρίτη, 18 Ιούν, 2019

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ»: «Επιστρέφουμε για συνεργασία» με όποια κυβέρνηση...
  • Μακεδονικοί Τάφοι, Γυμνάσιο Θέατρο Μίεζας, Νυμφαίο, στη Νάουσα Ημαθίας, με την Αγγελική Κοταρίδη
  • Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
  • Παρουσίαση ψηφοδελτίου από την Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
  • Γιώργος Ουρσουζίδης: Δημόσιο Σύστημα Υγείας
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ»: «Επιστρέφουμε για συνεργασία» με όποια κυβέρνηση...1 Μακεδονικοί Τάφοι, Γυμνάσιο Θέατρο Μίεζας, Νυμφαίο, στη Νάουσα Ημαθίας, με την Αγγελική Κοταρίδη 2 Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας3 Παρουσίαση ψηφοδελτίου από την Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας5 Γιώργος Ουρσουζίδης: Δημόσιο Σύστημα Υγείας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας στους πρόσφυγες στην Αγ. Βαρβάρα Ημαθίας από καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Βέροιας

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας στους πρόσφυγες στην Αγ. Βαρβάρα Ημαθίας από καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Βέροιας

Τα ελληνικά μαθαίνουν πλέον οι πρόσφυγες και προσφυγοπούλες που διαμένουν στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στην Αγ. Βαρβάρα Ημαθίας. Η πρωτοβουλία ανήκει σε καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Βέροιας, οι οποίοι σε συνεργασία με τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων, Ολυμπία Μπέτσα, διδάσκουν τη γλώσσα μας δύο φορές την εβδομάδα σε ώρες απογευματινές (από 17.00 έως 20.00) εντός του χώρου που λειτουργεί σα σχολείο στο συγκεκριμένο Κέντρο Φιλοξενίας. Τα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής σε αλλοδαπούς, που ξεκίνησαν τέλη Ιανουαρίου, εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που εκπονεί το 3ο ΓΕΛ με τίτλο: “Innovative Schools and Creative Approaches”. Τους πρόσφυγες διδάσκουν εκ περιτροπής οι καθηγητές και καθηγήτριες που αποτελούν την παιδαγωγική ομάδα του 3ου ΓΕΛ, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας του σχολείου, Ελισάβετ Κορδονίδου.  

Τα μαθήματα αρχικά απευθύνονταν σε ενήλικες γυναίκες, ωστόσο, στην πορεία παρακολούθησαν με εξαιρετική θέρμη και τα νεαρότερα κορίτσια. Στις τελευταίες συναντήσεις παρίστανται και άρρενες όλων των ηλικιών οι οποίοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για γνώση με ζήλο και αγωνία, αν κρίνει κανείς από το πόσες φορές ρωτάνε πότε είναι το επόμενο μάθημα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων από τις νεαρότερες ηλικίες θεωρείται ως μια προπαρασκευή για την εξοικείωση με τα ελληνικά γράμματα που σύντομα θα διδαχθούν εντός των τάξεων τους στις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων).

Ευρύτερα, οι διδακτικοί στόχοι είναι: να εξοικειωθούν οι πρόσφυγες με τη γλώσσα της κοινωνίας που τους φιλοξενεί, να γνωρίσουν βασικές φράσεις επικοινωνίας ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες, να γίνουν κοινωνοί της ελληνικής κουλτούρας και φυσικά να επωφεληθούν όλοι, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, από την αμφίδρομη ανταλλαγή πληροφοριών, όπως άλλωστε επιτυγχάνεται πάντα μέσα από τη διαπολιτισμικότητα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πάντα επικροτούμενες, καθώς ενισχύουν την κοινωνική ένταξη των μειονοτήτων στην τοπική κοινωνία με όλα τα συνακόλουθα οφέλη.

Ολυμπία Μπέτσα

Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στρ. Αρματολού Κόκκινου (Αγ. Βαρβάρα Ημαθίας)

Έχει διαβαστεί 156 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 394 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά