Πέμπτη, 16 Ιούλ, 2020

  •  ΦΡΟΣΩΣ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «Ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Υπουργείου Παιδείας  Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης για την καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νάουσας σε βάρος εκπαιδευτικών»
  • Πώς τα φέρνει ο καιρός…
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/7/
  • ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, από επίθεση άνδρα με τσεκούρι...
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ Ρ/Σ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΤΟ ΔΗΜ/ΓΡΑΦΟ Ν. ΜΠΟΥΡΣΙΝΟ
  • ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ «27»: Αναζητούν συμβιβασμό για τη στήριξη του κεφαλαίου, ράβουν «κοστούμι» για τους λαούς
 ΦΡΟΣΩΣ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «Ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Υπουργείου Παιδείας  Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης για την καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νάουσας σε βάρος εκπαιδευτικών»1 Πώς τα φέρνει ο καιρός…2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/7/3 ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, από επίθεση άνδρα με τσεκούρι...4 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ Ρ/Σ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΤΟ ΔΗΜ/ΓΡΑΦΟ Ν. ΜΠΟΥΡΣΙΝΟ5 ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ «27»: Αναζητούν συμβιβασμό για τη στήριξη του κεφαλαίου, ράβουν «κοστούμι» για τους λαούς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Διπλή στόχευση

Διπλή στόχευση

  Οι προχτεσινές αποφάσεις του ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις και το σχέδιο της «ομάδας Πισσαρίδη», που θέτει ανάμεσα σε άλλα ως βασικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, σηματοδοτούν την ενιαία προσπάθεια της κυβέρνησης από τη μια να κατοχυρώσει τις μέχρι τώρα περικοπές και ανατροπές, και από την άλλη ... Περισσότερα

Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βέροιας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

από Η Άλλη Άποψη
Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βέροιας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

       Αγαπητοί μου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, οι άγιοι τρεις Ιεράρχες ήταν οι επιστήμονες, ήταν εκείνοι που γνώριζαν καλά τα διδάγματα της ελληνικής φιλοσοφίας και τα γράμματα της ελληνικής παιδείας. Διέθεταν τη σοφία του ελληνικού πνεύματος και παράλληλα διέθεταν κάτι το μοναδικό. Την από Θεού σοφία. Γνώριζαν τα γράμματα τα άγια και τα ιερά, «τα δυνάμενα σοφίσαι εις σωτηρίαν». Γνώριζαν, δηλαδή, εκείνα τα μηνύματα του Ευαγγελίου, που οδηγούν τον άνθρωπο μέσα από την σοφία του Θεού στο γεγονός της σωτηρίας.

          Η σημερινή ήμερα είναι μια αφορμή για να κάνουμε απλώς κάποιες σκέψεις και να πούμε πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η παιδεία μας, αν είχε ως περιεχόμενό της τα πρότυπα που παρέχει η ελληνική φιλοσοφία, η ελληνική παιδεία, η ελληνική γραμματεία, τα πρότυπα τα οποία παρέχει η διδασκαλία των πατέρων της Εκκλησίας. Σήμερα, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και επικρατεί ένα άλλο πνεύμα, το οποίο μας απομακρύνει από τις ρίζες μας, από τις παραδόσεις μας και μας οδηγεί σε μία αλλοτρίωση, η οποία στο τέλος μας κάνει να μη γνωρίζουμε τη γλώσσα μας, να μη γνωρίζουμε την ιστορία μας, να μη γνωρίζουμε όλες εκείνες τις μεγάλες αξίες, που έδωσαν στο ελληνισμό τη μεγαλοσύνη για να καυχάται οικουμενικά.

              Αν σήμερα υπάρχει ελληνική παιδεία και ελληνικά γράμματα, αν σήμερα γνωρίζουμε την διδασκαλία των φιλοσόφων, των τραγικών, του Ομήρου την Οδύσσεια, την Ιλιάδα, αυτό οφείλεται στους Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι κατέγραψαν και αντέγραψαν με ακρίβεια στα μοναστήρια, στις μοναστικές αδελφότητες αυτόν τον πλούτο.

            Αυτό που κρατάτε στα χέρια σας και που είναι η σκυτάλη του πνεύματος, αυτό που δέχεστε από τους δασκάλους σας, από τους καθηγητές σας, κρατήστε το καλά, φυλάξτε το ανόθευτο. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας. Διαθέτετε φυσικά και πνευματικά χαρίσματα πολύ ισχυρά, που μπορούν να σας δώσουν την δυνατότητα να σταθείτε ψηλά. Είμαστε  υπερήφανοι για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας και οφείλουμε λαμβάνοντας το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών, να τους δώσουμε τις δυνατότητες να σταθούν με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για το μέλλον.

                                  Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας

                                                     Συρμούλα Τζήμα

 

Έχει διαβαστεί 152 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 16 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 29 °C
Άνεμος ΒΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 17 Ιουλίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 29 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 140 επισκέπτες και 0 μέλη.