Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ Δ/ΝΤΗ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, κ.ΠΥΡΙΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

από Η Άλλη Άποψη
ΜΗΝΥΜΑ Δ/ΝΤΗ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, κ.ΠΥΡΙΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές,

Με αφορμή την 6η Μαρτίου ως Πανελλήνια  Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, πρωταρχικό σκοπό μιας σχολικής κοινότητας αποτελεί η σωματική και η ψυχική υγεία των παιδιών μας. Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει ανυπεράσπιστο, εκτεθειμένο απέναντι σε οποιουδήποτε είδους εκφοβισμό.

Στα σχολεία μας, εντός και εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος, διδάσκονται παράλληλα από τους εκπαιδευτικούς, τα Δικαιώματα των παιδιών, ο Αλληλοσεβασμός και ο σεβασμός στη Διαφορετικότητα.

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας  είναι στελεχωμένη με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή, σε συνεργασία με τους γονείς,  ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Έχουν πραγματοποιηθεί και γίνονται συνεχώς ενημερώσεις και για την προστασία από τον διαδικτυακό εκφοβισμό έτσι ώστε τα παιδιά μας να κινούνται με ασφάλεια στον κόσμο του διαδικτύου.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο (school bullying) είναι η κατάσταση στην οποία ασκείται εσκεμμένα και επαναλαμβανόμενα επιθετική συμπεριφορά με σωματικό ή και ψυχικό πόνο σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Και δεν αφορά μόνο αυτόν που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους το γνωρίζουν. Γι’ αυτό αποτελεί ευθύνη όλων μας να μιλάμε σε κάθε περίπτωση. Ο καθένας μας πρέπει να συμβάλλει στην εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών και ως κοινωνία όλοι να βοηθήσουμε στον έλεγχο και την αποτροπή τέτοιων φαινομένων. Οι μαθητές θα πρέπει να μάθουν να μιλούν για τα προβλήματα, τις ανησυχίες, ή τους φόβους τους και οι εκπαιδευτικοί μας είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις. Κανείς δεν πρέπει να σωπαίνει, κανείς δεν πρέπει να στρέφει το βλέμμα του αλλού, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Κανένα παιδί δεν είναι μόνο του!

 

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Δημήτρης Πυρινός

 


Έχει διαβαστεί 1155 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 973 επισκέπτες και 0 μέλη.