Τρίτη, 19 Φεβ, 2019

  • Θετική η Περιφέρεια στην εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα
  • ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: Για το ζήτημα της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ
  • Τζιτζικώστας και Γιαννούλης μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ,ΗΠΑ,ΕΕ
  • Με προεκλογικό χρώμα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
  • Η  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» για την «Έγκριση παραχώρησης κατά χρήση τμήματος των υποδομών της εταιρίας «ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε
  • Περιφερειακό Συμβούλιο: Άσχημο δείγμα γραφής…
Θετική η Περιφέρεια στην εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα1 ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: Για το ζήτημα της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ2 Τζιτζικώστας και Γιαννούλης μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ,ΗΠΑ,ΕΕ3 Με προεκλογικό χρώμα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου4 Η  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» για την «Έγκριση παραχώρησης κατά χρήση τμήματος των υποδομών της εταιρίας «ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε5 Περιφερειακό Συμβούλιο: Άσχημο δείγμα γραφής…6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να εφαρμοστεί άμεσα και παντού η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Να εφαρμοστεί άμεσα και παντού η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

Την πεποίθησή της πως πάνω από το 75% των προνηπίων θα μείνει εκτός δήμων όπου θα υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Σύμφωνα με το κείμενό της, μόλις σε 184 δήμους από τους 325 της χώρας θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, περιοχές μάλιστα που «η ίδια η ζωή "έχει λύσει" το πρόβλημα, δηλαδή υπάρχει σταδιακά μειούμενος αριθμός μαθητών».

Παράλληλα, επισημαίνει πως  «εντείνουμε την πάλη να παρθούν μέτρα ώστε να εφαρμοστεί άμεσα και παντού η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, γιατί είναι παιδαγωγική ανάγκη για το παιδί και δυνατότητα της εποχής μας. Αυτήν τη θέση και απόφαση του κλάδου για την Προσχολική Αγωγή υπερασπιζόμαστε παντού, το ίδιο κάνουμε και στις τριμερείς επιτροπές». 

Καταλήγοντας, τονίζει πως «διεκδικούμε να παρθούν όλα τα μέτρα και να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, νήπια και προνήπια, στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με μαζικούς - μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών, σύγχρονα ασφαλή και λειτουργικά Νηπιαγωγεία, που θα καλύπτουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, 15 παιδιά μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, ολοήμερο παντού, με ενιαίο παιδαγωγικό πλαίσιο, υποδομές για σίτιση, ξεκούραση και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό» και πως «δεν συναινεί στα ακατάλληλα κτίρια - αίθουσες, στα 25άρια τμήματα, στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων και στις μετακινήσεις μικρών παιδιών».

Μεταξύ άλλων η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» αναφέρει πως «μόλις σε 184 από τους 325 δήμους της χώρας θα υλοποιηθεί η δίχρονη για τη σχολική χρονιά 2018 - 2019! Οι συγκεκριμένοι δήμοι καλύπτουν μόλις το 32% του πληθυσμού της χώρας! Η πλειοψηφία των μεγάλων αστικών κέντρων, στα οποία συγκεντρώνεται και το μεγαλύτερο ποσοστό προνηπίων και νηπίων είναι έξω από το σχεδιασμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του υπ. Παιδείας. Εκτιμάμε ότι πάνω από το 75% των προνηπίων θα μείνει τελικά εκτός δήμων όπου θα υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Χαρακτηριστικά, μεταξύ των 184 δήμων περιλαμβάνονται μόνο τέσσερις δήμοι της Μαγνησίας, και συγκεκριμένα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου, ο Δήμος Σκοπέλου και ο Δήμος Αλοννήσου.

Οι περιοχές όπου θα υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι κατά βάση εκείνες που η ίδια η ζωή "έχει λύσει" το πρόβλημα, δηλαδή υπάρχει σταδιακά μειούμενος αριθμός μαθητών. Ακόμα όμως και σε αυτές τις περιοχές η δίχρονη υπάρχει ο κίνδυνος, με βάση τις δηλώσεις του υπ. Παιδείας, να μην υλοποιείται αποκλειστικά και μόνο στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, αλλά να δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Νηπιαγωγείο και Παιδικό Σταθμό. Στην ουσία, θα λειτουργεί ένα διπλό δίκτυο Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο οποίο το βάρος της επιλογής δομής θα πέφτει στους ίδιους τους γονείς.

Το αίτημα για άμεση θεσμοθέτηση δίχρονης δωρεάν υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων του κλάδου μας, εδώ και πολύ καιρό».

Σημειώνει ότι «ως "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών" τονίζουμε πως στις τριμερείς αυτές οι πρόεδροι των σωματείων δεν πρέπει να υπογράφουν ένα πρακτικό που θα μιλά για μετακινήσεις μικρών παιδιών, για πολυπληθή τμήματα κλπ.!

Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι δεν ήθελε να εφαρμόσει τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή παντού και τώρα, γι’ αυτό ψήφισε το άρθρο 33 του ν. 4521/2018 με τριετή ορίζοντα (μόνο;) και γι’ αυτό δεν χρηματοδοτεί (χωρίς δαπάνη Δημοσίου, τονίζεται στο νόμο), δεν κάνει διορισμούς, δεν εξασφαλίζει υποδομές. Και για να δικαιολογήσει την πολιτική της, έφτιαξε τις τριμερείς, για να μεταφέρει τις ευθύνες της στους δήμους κι εκείνοι φυσικά σ’ αυτήν και να παίζεται αυτό το παιχνίδι, στις πλάτες παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων».

Προσθέτει ότι «η ΔΑΚΕ, που ηγείται της ΔΟΕ, αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού - συναινετικού συνδικαλισμού, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα κυβερνά. Ιδιαίτερα, όμως, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, σε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο, η πλήρης ταύτιση της ΔΗΣΥ και των "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ", οι οποίες δεν βρήκαν μία λέξη να πουν για τις ευθύνες της συγκυβέρνησης και τους κινδύνους που δημιουργεί η "αλά καρτ" εφαρμογή αυτού του νόμου! Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!!!

Διεκδικούμε να παρθούν όλα τα μέτρα και να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, νήπια και προνήπια, στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με:

Μαζικούς - μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών.

Σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά Νηπιαγωγεία, που θα καλύπτουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

15 παιδιά μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, ολοήμερο παντού, με ενιαίο παιδαγωγικό πλαίσιο, υποδομές για σίτιση, ξεκούραση και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό.

Δεν συναινούμε στα ακατάλληλα κτίρια - αίθουσες, στα 25άρια τμήματα, στις συγχωνεύσεις -καταργήσεις τμημάτων και στις μετακινήσεις μικρών παιδιών».

 

 

 

Έχει διαβαστεί 86 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 168 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά