Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

ΝΕΑ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Νέοι «ψηφιακοί» κόφτες στην εκπαιδευτική διαδικασία

από Η Άλλη Άποψη
ΝΕΑ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Νέοι «ψηφιακοί» κόφτες στην εκπαιδευτική διαδικασία

Για άλλη μια φορά περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια κατά την παρουσίαση του νέου σχεδίου του υπ. Παιδείας για «μεταρρύθμιση» της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που έγινε σήμερα στο χωριό Ριζώματα της Ημαθίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για «Επανάσταση στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος», κάνοντας αναφορά στο «Ψηφιακό Σχολείο», όπως ονόμασε η κυβέρνηση τη νέα αυτή μεταρρύθμιση, τη στιγμή που στα σχολεία η πτώση σοβάδων και τα προβλήματα από τις απαρχαιωμένες υποδομές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. 

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, κάνοντας αναφορά στο τι θα περιλαμβάνει το «Ψηφιακό Σχολείο», το «ψηφιακό φροντιστήριο» θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβρη και θα αφορά μαθητές από την Α' Δημοτικού μέχρι και την Γ' Λυκείου. 

Ειδικά για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, όπως είπε ο υπουργός απογειώνοντας την «ψηφιακή κοροϊδία» προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους που πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά ακριβώς γιατί και το σχολείο μετατρέπεται συνεχώς αποκλειστικά σε «εξεταστικό κέντρο», θα λειτουργήσει «ψηφιακό φροντιστήριο» πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Οι αναφορές σε «υβριδικά συστήματα διδασκαλίας», για τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη (όπως αναφέρθηκε θα προβλεφθεί φυσική παρουσία τριών εκπαιδευτικών στο σχολείο για τα βασικά μαθήματα και τα υπόλοιπα θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης) αποτελεί δείγμα γραφής, αλλά και προάγγελο μιας πολιτικής που τις εξελίξεις στην τεχνολογία τις αξιοποιεί για να αποφέρει πλήγματα στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, αφού αξιοποιείται για να υποκαταστήσει την αναντικατάστατη ζωντανή επαφή εκπαιδευτικού και μαθητή.  

«Πρωταγωνιστής της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι ο δάσκαλος και ο καθηγητής, το κυριότερο συστατικό της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι οι σχέσεις που αναπτύσσει ο εκπαιδευτικός με τον μαθητή. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτό το οποίο ερχόμαστε να κάνουμε σήμερα είναι να κάνουμε ευκολότερη τη δουλειά τους», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, τη στιγμή που με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει ακριβώς το αντίθετο!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, που ήταν και αυτός παρών στην παρουσίαση, έπλεξε το εγκώμιο στα χρήματα που δίνει η ΕΕ για το Σχολείο, τη στιγμή που αυτά τα χρήματα προέρχονται από τη φορολεηλασία των λαών της Ευρώπης και η κατάσταση στα σχολεία είναι οι πεσμένοι σοβάδες, τα πλημμυρισμένα προαύλια, οι ανατιναγμένοι λέβητες, οι ρωγμές στους τοίχους και τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν κάθε χρόνο σε εκπαιδευτικούς.


Έχει διαβαστεί 1163 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 403 επισκέπτες και 0 μέλη.