Τρίτη, 25 Νοε, 2025

  • Η ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ τιμά τα 83 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου
  • Γ. Δελής: Η αντικατάσταση του αμίαντου στις Εργατικές Κατοικίες Νάουσας να γίνει με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους
  • Οι αγρότες/κτηνοτρόφοι έχουν δίκιο!
  • Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Καταγγέλλουμε την άδικη απόλυση εργαζομένης από τη διοίκηση της VIPA HELLAS
  • ΣΕΠΕ Ημαθίας: Καμία αποδοχή των υποχρεωτικών υπερωριών!
  • "Φωνές γυναικών"
Η ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ τιμά τα 83 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου1 Γ. Δελής: Η αντικατάσταση του αμίαντου στις Εργατικές Κατοικίες Νάουσας να γίνει με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους 2 Οι αγρότες/κτηνοτρόφοι έχουν δίκιο!3 Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Καταγγέλλουμε την άδικη απόλυση εργαζομένης από τη διοίκηση της VIPA HELLAS4 ΣΕΠΕ Ημαθίας: Καμία αποδοχή των υποχρεωτικών υπερωριών!5 "Φωνές γυναικών"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι σημαίνουν για το λαό οι ενεργειακές συμφωνίες με ΗΠΑ και Ουκρανία;

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Πολύ συζήτηση γίνεται σχετικά με τη μετατροπή της χώρας μας σε «ενεργειακό κόμβο» μία συζήτηση παλιά που τώρα όμως μετά τις συμφωνίες με ΗΠΑ και Ουκρανία ξαναζεστάθηκαν. Πολλά ψέματα και υπερβολές γράφτηκαν.Ας δούμε τα γεγνότα: Δεν πρόλαβαν να φύγουν από την Ελλάδα οι Αμερικανοί ντίλερς του πανάκριβου LNG και κατ... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Απροκάλυπτη κοροϊδία η στάση των εκπροσώπων του υπ. Παιδείας στις συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς

από Η Άλλη Άποψη

Απροκάλυπτη κοροϊδία, προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αυταρχική λογική του τύπου «απαντάω σε όποιον θέλω και ό,τι θέλω», χαρακτήρισε τη στάση των εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας στη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες και εκπροσώπους αναπληρωτών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Αυτό επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με αφορμή τις κινητοποιήσεις που έγιναν στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιούνη.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Από την πολιτική των "ανοικτών θυρών" του υπουργείου και της κυβέρνησης της "πρώτης φορά Αριστερά" περάσαμε στη λογική "δεν συνομιλώ με άτομα εκτός των ΔΣ της ΔΟΕ". Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη στάση απέναντι σε συνάδελφους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και επιδίωξαν να θέσουν ορισμένα ερωτήματα.

Οι εκπρόσωποι του υπ. Παιδείας κ. Κατσαρός και κ. Αθανασόπουλος επέμειναν στη γραμμή υπεράσπισης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, συνεχίζοντας την απαράδεκτη προσπάθεια να παρουσιάζουν τις περικοπές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως παιδαγωγικά ορθές και προς όφελος των παιδιών. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να αξιοποιούν τους μαθητές μας ως ασπίδα για τους δικούς τους αντιεκαιδευτικούς σχεδιασμούς.

Συγκεκριμένα:

Υπεραμύνθηκαν στην εφαρμογή των αποφάσεων για το ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων. Προανήγγειλαν συγχωνεύσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων. Δήλωσαν ότι θα εφαρμοστεί η Υπ. Απόφαση για το ωρολόγιο πρόγραμμα του Ολοήμερου, που κλείνει ολοήμερα και πετάει χιλιάδες παιδιά έξω και χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία και με περίσσιο θράσος υποστήριξαν ότι "ο ελληνικός λαός ήξερε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον ψήφιζε!!"

Για το ζήτημα της μείωσης μισθού και των αναδρομικών περικοπών από τους αναπληρωτές που κατατάχθηκαν σε άλλο κλιμάκιο από αυτό που προβλέπεται με βάση το νέο μισθολόγιο, χωρίς ίχνος ντροπής δήλωσαν ότι δεν είναι ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, αλλά του υπ. Οικονομικών και του ΓΛΚ. Η γνωστή τακτική από την Άννα στον Καϊάφα για να μη δοθεί τελικά καμιά λύση.

Δεν δεσμεύτηκαν, παρά την έντονη πίεση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, για συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών. Ισχυρίστηκαν ότι θα κινηθούν γύρω στον αριθμό που για μήνες διαφήμιζαν ότι θα είναι οι μόνιμοι διορισμοί, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι αν οι προσλήψεις αναπληρωτών έχουν την τύχη τους, θα περιμένουν χρόνια!

Η επανάληψη του χιλιοειπωμένου ρεφρέν ότι το υπουργειο φροντίζει να ξεκινήσει η χρονιά με πληρότητα από την αρχή, καταντά κοροϊδία, όταν το ίδιο το υπουργείο δεν δεσμεύεται ούτε σε συγκεκριμένο αριθμό ούτε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα!

Επανέλαβαν προκλητικά ότι η λύση της σύμβασης - απόλυσης των αναπληρωτών κάθε χρόνο δεν είναι απόλυση κι αυτό σε μια χρονιά που προβλέπεται χιλιάδες αναπληρωτές να παραμείνουν άνεργοι και πέραν του καλοκαιριού!

Με φληναφήματα του τύπου ότι, "το Αρχιμήδειο κρίσιμο σημείο!!!" για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είναι ο αριθμός προσλήψεων των αναπληρωτών μας ζήτησαν και τα ρέστα γιατί απαιτήσαμε δέσμευση για συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων το Σεπτέμβρη. Προσπάθησαν και με αυτό τον τρόπο να κρύψουν την προεκλογική απάτη (μια από τις πολλές) των 20.000 μόνιμων διορισμών που σήμερα μετατρέπονται σε απολύσεις. Δεν μας είπαν όμως ποιοι θα διδάξουν από Σεπτέμβρη στα σχολεία που είναι άδεια και χωρίς αναπληρωτές και θα παραμείνουν έτσι αφού οι μόνιμοι διορισμοί πάνε στο απώτερο μέλλον;

Έγιναν προκλητικοί μιλώντας για μόνιμους εκπαιδευτικούς που υποαπασχολούνται (!) και για επίπλαστα κενά!!! Κι αυτά σε μια χρονιά που άρχισε με πάνω από 25.000 κενά και τελείωσε με 3.700 κενά (τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου).

Μέσα σε όλα αυτά μόνο σαν ειρωνεία ακούστηκε η δέσμευση ότι θα συστηθούν οι οργανικές των ειδικοτήτων (μια ακόμα προεκλογική δέσμευση που έχει πάει στα αζήτητα) στις αρχές Σεπτέμβρη.

Η κυβερνητική κοροϊδία περισσεύει!! Μόνο ο κοινός αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, όλων των ειδικοτήτων, χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς και αντιπαραθέσεις, μαζί με τους γονείς και τους εργαζόμενους, μπορεί να τους εμποδίσει. Σ΄ αυτό το δρόμο συνεχίζουμε».

Έχει διαβαστεί 545 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 230 επισκέπτες και 0 μέλη.