Πέμπτη, 09 Ιούλ, 2020

  • Κ. Καλαϊτζίδης: «Συνεχής η συνεργασία μας, με τους κοινωνικούς φορείς της Ημαθίας»
  • Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αντίθετη με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
  • Δήμος Νάουσας: Προχωρά την Δευτέρα στον αποκλεισμό της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (Τμήμα 1) στο πλαίσιο εργασιών που ξεκινούν για την ανάπλασή της
  • Πλειοψηφία και μειοψηφία
  • Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
  • «Ρηγμένος» ο Μαρινάκης από τη λίστα Πέτσα, πετά το γάντι στην κυβέρνηση
Κ. Καλαϊτζίδης: «Συνεχής η συνεργασία μας, με τους κοινωνικούς φορείς της Ημαθίας»1 Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αντίθετη με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις2 Δήμος Νάουσας: Προχωρά την Δευτέρα στον αποκλεισμό της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (Τμήμα 1) στο πλαίσιο εργασιών που ξεκινούν για την ανάπλασή της3 Πλειοψηφία και μειοψηφία4 Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας5 «Ρηγμένος» ο Μαρινάκης από τη λίστα Πέτσα, πετά το γάντι στην κυβέρνηση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Για την παιδαγωγική επιμόρφωση μονίμων εκπαιδευτικών

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Για την παιδαγωγική επιμόρφωση μονίμων εκπαιδευτικών

«Απαράδεκτους» χαρακτηρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τους όρους με τους οποίους το υπουργείο Παιδείας υλοποιεί την παιδαγωγική επιμόρφωση μονίμων εκπαιδευτικών ΤΕ01 και ΔΕ01 αλλά και κλάδων ΠΕ προκειμένου να αποκτήσουν τον προαπαιτούμενο παιδαγωγικό τίτλο που δεν διέθεταν κατά το διορισμό τους στην εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Η ετήσια επιμόρφωση, που γίνεται μέσω της ΑΣΠΑΙΤΕ, αφήνει έξω τη μεγάλη μάζα εκπαιδευτικών αυτών των κλάδων, ενώ για όσους επιλέχθηκαν και εντάχθηκαν στη λίστα καταβάλλονται 600 ευρώ συνολικά (300 ανά εξάμηνο). Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων, που διόρισαν τους συναδέλφους για κάλυψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αναγκών, αντί να επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς αυτούς δωρεάν και στο σύνολό τους και να τους παράσχει το παιδαγωγικό πιστοποιητικό, συμβάλλει στο να οξύνεται ο διαχωρισμός - κατηγοριοποίηση μεταξύ των επιμορφωμένων ή μη εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα ενόψει της αντιδραστικής - κρατικής αξιολόγησης. Το κράτος έχει μετακυλίσει τις δικές του ευθύνες στους εκπαιδευτικούς αυτούς, ως ατομική ακριβοπληρωμένη υπόθεση.

Είναι επίσης απαράδεκτο, πέρα από τα 600 ευρώ που καταβάλλονται ετησίως, να μην παρέχονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα βιβλία και συγγράμματα, να υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις σε ορισμένες περιοχές, να μη διαθέτουν οι επιμορφούμενοι πάσο ή άλλα ωφελήματα που έχουν οι φοιτητές, να υπάρχει μέριμνα για εκπαιδευτική άδεια - διευκολύνσεις από τις διδακτικές υποχρεώσεις κλπ. Είναι ενδεικτικό ότι από τα Τρίκαλα συνάδελφοι μετακινούνται στο Βόλο, διανύοντας τουλάχιστον τριακόσια χιλιόμετρα καθημερινά, συμπληρώνοντας "στο πόδι" τουλάχιστον δεκαπέντε ώρες, με μεγάλο κόστος μετακίνησης το οποίο αθροίζεται σ’ αυτό της διατροφής και όλα αυτά μαζί προστίθενται στο κόστος των διδάκτρων. Σημειώνουμε πως η ΑΣΠΑΙΤΕ δεν συμμορφώνεται ούτε με τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης (απόφαση ΣΤΕ 2036/2016) που δικαίωσε υποψήφιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσέφυγαν στο παρελθόν κατά της καταβολής διδάκτρων. Οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες καλύπτουν αυτή την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία, στο όνομα των "αυτοχρηματοδοτούμενων" προγραμμάτων.

Απαιτούμε:

Να παρθούν από την κυβέρνηση όλα τα μέτρα για την άμεση απόσυρση της οικονομικής επιβάρυνσης των μόνιμων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα και τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη φοίτησή τους. Να δοθεί η δυνατότητα εγγραφής και σε αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή και δεν ενεγράφησαν για οικονομικούς ή άλλους λόγους.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ τώρα να επιστρέψει το σύνολο των διδάκτρων στους συναδέλφους μας.

Να παρασχεθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους είναι προαπαιτούμενο το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας να το αποκτήσουν δωρεάν, με απαλλαγή από την εργασία και 100% κάλυψη του κόστους μετακίνησης - διατροφής με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Να επανέλθει η εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές και να καλύψει αυτή και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Να ισχύσουν τα παραπάνω και για όσους άλλους χρειάζεται να αποκτήσουν τίτλο "Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης και Διδακτικής Επάρκειας" για να εργαστούν στην εκπαίδευση.

Άμεσα να παρθούν μέτρα για το κόστος και τις προϋποθέσεις επιμόρφωσης, όπως μετακίνηση, διατροφή, συγγράμματα, παροχή πάσο κλπ.».

Έχει διαβαστεί 156 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 09 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 29 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Παρασκευή, 10 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 30 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 117 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά