Δευτέρα, 18 Νοέ, 2019

  • Βέροια: Ν΄ αλλάξει ο τρόπος εορτασμού του Πολυτεχνείου!
  • Ν’ αξιοποιηθεί!
  • Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στον Άγιο Γεώργιο
  • ΕΚΤΕΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΤΑ”
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 577)
  • Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Βέροια: Ν΄ αλλάξει ο τρόπος εορτασμού του Πολυτεχνείου!1 Ν’ αξιοποιηθεί!2 Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στον Άγιο Γεώργιο3 ΕΚΤΕΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΤΑ”4 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 577)5 Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Να μη νομιμοποιηθεί η κυβερνητική απάτη περί «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Τη μεθοδευμένη παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα ότι φέτος στα σχολεία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν θα λείπουν, αλλά θα περισσεύουν, καταγγέλλει ηΠανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Επισημαίνει ότι «τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τα "πλεονάσματα" των εκπαιδευτικών είναι αντίστοιχα με εκείνα για τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού. Κρύβει επιμελώς ότι τα δεύτερα είναι το προϊόν της οικονομικής κλοπής του λαού και τα πρώτα είναι προϊόν κλοπής των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών» και καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Γονέων, όλο το λαό σε ετοιμότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη μεθοδευμένη παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα ότι φέτος στα σχολεία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν θα λείπουν αλλά θα περισσεύουν κιόλας!

Με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας καλεί τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ μέχρι τις 30/8 να ορίσουν τις "υπεράριθμες" και το "πλεονάζον" προσωπικό!

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΔΕ), με τις πλάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, με κάθε ευκαιρία (π.χ. για καθορισμό κενών για μεταθέσεις, λειτουργικών κενών κ.λπ.) "διαπιστώνουν" τα "περισσεύματα" των μονίμων εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστικά το ΠΥΣΔΕ Ηλείας ανακάλυψε 170 συναδέλφους που "περισσεύουν"! Και αυτά λέγονται όταν η περσινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πάνω από 25.000 κενά και έκλεισε με 3.000 κενά που δεν καλύφθηκαν ποτέ ενώ έγιναν προσλήψεις 22.200 “προσωρινών” αναπληρωτών, δηλαδή συμβασιούχων που αναπληρώνουν τους μονίμους. Από αυτούς κάποιοι είναι αναπληρωτές για 15 χρόνια, αφού την τελευταία πενταετία  δεν διορίστηκε ούτε ένας μόνιμος εκπαιδευτικός.

Οι αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θεωρούν ως "δεδομένες" μια σειρά κυβερνητικές αποφάσεις που πάρθηκαν το καλοκαίρι και πιο πριν, στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων - αναδιαρθρώσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των μνημονιακών δεσμεύσεων και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής. Με αυτές στα σχολεία μειώθηκαν ώρες διδασκαλίας και καταργήθηκαν μαθήματα, υπονομεύθηκαν δομές όπως τα εργαστήρια, χτυπήθηκαν τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, υποβαθμίστηκε η Ειδική Αγωγή. Ετοιμάζεται, με τα νέα αυξημένα όρια μαθητών για την ίδρυση τμημάτων και κατευθύνσεων, γενικευμένο κλείσιμο τμημάτων και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η συγκυβέρνηση, με τις πλάτες της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του καπιταλιστικού δρόμου που κάνουν "τα στραβά μάτια" διότι συμφωνούν στην ίδια στρατηγική, προχωρά -επιστρατεύοντας το ψέμα και την απάτη- σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Όχι μόνο υλοποιεί τις αντιδραστικές αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά θεσπίζει αδίστακτα καθημερινά νέα μέτρα. Τα μέτρα στην εκπαίδευση εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της. Η άρση της οργανικότητας, η υπεραριθμία, η "κινητικότητα" και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων έρχεται έτσι σαν ώριμο φρούτο.

Και σε όλα αυτά οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ - ΟΛΜΕ) που "έβγαιναν στα κάγκελα" πριν την κυβερνητική αλλαγή τώρα "ποιούν τη νήσσα".

Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τα "πλεονάσματα" των εκπαιδευτικών είναι αντίστοιχα με εκείνα για τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού. Κρύβει επιμελώς ότι τα δεύτερα είναι το προϊόν της οικονομικής κλοπής του λαού και τα πρώτα είναι προϊόν κλοπής των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Να μην περάσει η ληστεία των μορφωτικών δικαιωμάτων και οι εργασιακές ανατροπές!

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Γονέων, όλο το λαό σε ετοιμότητα. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!

Σε περιοχές που τα σωματεία έγκαιρα μπήκαν μπροστά (π.χ. Κεφαλονιά) καθορίστηκαν μηδενικές υπεραριθμίες. Να μη συναινέσει κανείς αιρετός του κλάδου στη σφαγή. Να δοθεί μάχη τμήμα το τμήμα, σχολείο το σχολείο, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η ώρα του αγώνα είναι τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση!»

Έχει διαβαστεί 125 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 0-1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 10 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 97 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά