Τρίτη, 25 Ιούν, 2019

 • Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
 • Στο Κέντρο Υγείας και στο EΦΚΑ(πρ. ΙΚΑ) Βέροιας η Φρόσω Καρασαρλίδου
 • Συχνές εμφανίσεις στην Αλεξάνδρεια από τον Υπ. Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιο Καλπάκη
 • O Τάσος Μπαρτζώκας σε ΟΑΕΔ και ΟΑΕΕ Βέροιας, Επίσκεψη σε Α.Σ. ΕΡΜΗΣ και βιομηχανία “Alexander” Περιοδεία σε Αγ. Γεώργιο, Τρίλοφο και Φυτειά
 • Κλιμάκιο του γραφείου Αγροτικού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στην Ημαθία
 • Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια
Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ1 Στο Κέντρο Υγείας και στο EΦΚΑ(πρ. ΙΚΑ) Βέροιας η Φρόσω Καρασαρλίδου2 Συχνές εμφανίσεις στην Αλεξάνδρεια από τον Υπ. Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιο Καλπάκη3 O Τάσος Μπαρτζώκας σε ΟΑΕΔ και ΟΑΕΕ Βέροιας, Επίσκεψη σε Α.Σ. ΕΡΜΗΣ και βιομηχανία “Alexander” Περιοδεία σε Αγ. Γεώργιο, Τρίλοφο και Φυτειά4 Κλιμάκιο του γραφείου Αγροτικού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στην Ημαθία5 Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Στις 12 Απρίλη απεργούμε για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα Λύκειο αρένα»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Στις 12 Απρίλη απεργούμε για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα Λύκειο αρένα»

 

Με το σύνθημα «12 Απρίλη απεργούμε για εμάς και τα παιδιά μας», η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 Απρίλη, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για ένα Λύκειο «αρένα ανταγωνισμού» για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Υπογραμμίζοντας ότι «το σχέδιο αυτό ούτε καινούργιο είναι, ούτε καινοτόμο. Το σχέδιο Γαβρόγλου είναι αντιγραφή μ’ αυτό του Αρβανιτόπουλου», η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, επισημαίνει ότι «οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά το δρόμο του αγώνα», σημειώνει στο κάλεσμά της, σημειώνοντας ότι «γνωρίζουμε τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τι οικονομικά βάρη θα φέρει στη λαϊκή οικογένεια ένα λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό, χωρίς ψήγματα Γενικής Παιδείας με εκπαιδευτικούς και μαθητές να τρέχουν χωρίς ανάσα. Γνωρίζουμε καλά τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών στα εργασιακά μας δικαιώματα!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το υπουργείο Παιδείας στη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι επιδιώκει σύντομα να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ που επί της ουσίας δεν διαφοροποιείται από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης το περασμένο Σεπτέμβρη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, με περιορισμό της Γενικής Παιδείας στη Β' Λυκείου. Επί της ουσίας ακυρώνει μια ολόκληρη τάξη, την Γ' Λυκείου, αφού τη μετατρέπει σε προπαρασκευαστικό έτος για τις εξετάσεις, δηλαδή σε φροντιστήριο.

Αυτό το σχολείο όχι μόνο δεν καταργεί την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήρια, αλλά αντίθετα τη γιγαντώνει αφού, προσδένει ακόμα πιο ασφυκτικά τη διαδικασία της πρόσβασης με το σχολείο, αυξάνει την ύλη, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την απόκτηση του απολυτηρίου με "αναβαθμισμένες" εξετάσεις στα πρότυπα των Πανελλαδικών.

Και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αφού κόβει παραπέρα τις δαπάνες για την Παιδεία. Κατάργησε ακόμα και την ΠΔΣ, φτιάχνει τμήματα 25-27 μαθητών, υποβαθμίζει συνεχώς τη Γενική Παιδεία. Υπηρετεί πιστά την πολιτικής της ΕΕ για ένα σχολείο πιο γερά δεμένο με τις ανάγκες της αγοράς, μακριά από τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

Δεν τους νοιάζει η πίεση και το άγχος που ζούνε τα παιδιά μας σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις. Τα σχέδιο αυτό ούτε καινούργιο είναι ούτε καινοτόμο. Το σχέδιο Γαβρόγλου είναι αντιγραφή μ’ αυτό του Αρβανιτόπουλου.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά το δρόμο του αγώνα. Γνωρίζουμε τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, αλλά και τι οικονομικά βάρη θα φέρει στη λαϊκή οικογένεια ένα Λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό, χωρίς ψήγματα Γενικής Παιδείας, με εκπαιδευτικούς και μαθητές να τρέχουν χωρίς ανάσα. Γνωρίζουμε καλά τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών στα εργασιακά μας δικαιώματα!

Είμαστε παιδαγωγοί και θέλουμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια. Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο με ό,τι επιβάλλει η εξέλιξη των επιστημών, της τεχνολογίας, του ανθρώπινου πολιτισμού. Ένα σχολείο που δεν θα κοιτά τους μαθητές και τις οικογένειές τους στην τσέπη, που δεν θα τους διαχωρίζει, αλλά θα μορφώνει πραγματικά και ολόπλευρα όλα τα παιδιά. Για ένα σχολείο που δεν θα αντιμετωπίζει τους μαθητές σαν “παπαγαλάκια” και “μέσους όρους βαθμολογιών”, αλλά θα θέτει τις βάσεις για ανθρώπους δημιουργικούς, με κριτική σκέψη, μορφωμένους, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές αγωνιζόμαστε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για όλα τα παιδιά, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Διεκδικούμε:

Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης, με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.

Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών.

Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.

20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου - 15 μαθητές στους προσανατολισμούς- 10 μαθητές στα εργαστήρια.

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το απαραίτητο προσωπικό.

Πραγματική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε υποδομές και προσωπικό. Δουλειά με δικαιώματα για τη νέα γενιά. Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το σύνολο των διεκδικήσεων μας για όλα τα δικαιώματά μας:

Για όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια.

Για αυξήσεις στους μισθούς μας, για την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Για την κατάργηση όλων των αντασφαλιστικών νόμων που οδηγούν έως τα 67 χρόνια μέσα στην τάξη.

Για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Για τη χρηματοδότηση των σχολείων και των Σχολικών Επιτροπών στο ύψος των πραγματικών αναγκών!

Θέλουμε να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η κυβερνητική πρόταση για το Λύκειο!

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης!

Όλοι στην απεργία στις 12 Απρίλη».

Έχει διαβαστεί 63 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Τρίτη, 25 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 389 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά