Τετάρτη, 14 Απρ, 2021

  • ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Volleyball: Συνεχίζει την προετοιμασία του Λιγκ Καπ "Ν. Σαμαράς" μ' ένα κρυφό... όνειρο
  • Αγωνιστική συγκέντρωση στη Βέροια
  • Πάλεψε αλλά έχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/4
  • Διενέργεια 60 rapid tests πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Μαρίνας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το αντεργατικό έκτρωμα
ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Volleyball: Συνεχίζει την προετοιμασία του Λιγκ Καπ "Ν. Σαμαράς" μ' ένα κρυφό... όνειρο1 Αγωνιστική συγκέντρωση στη Βέροια2 Πάλεψε αλλά έχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/44 Διενέργεια 60 rapid tests πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Μαρίνας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το αντεργατικό έκτρωμα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για το καλό...των επιχειρήσεων!

Ξέρετε γιατί η κυβέρνηση επιβάλλει 10ωρη εργασία, με δύο επιπλέον ώρες δουλειάς χωρίς αμοιβή και διευθέτηση του χρόνου εργασίας; Το κάνει για το ...καλό των εργαζομένων! Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους και όχι επειδή έτσι «βολεύει» τις επιχειρήσεις. Αυτά τα «ωραία» ισχυριζόταν χτες σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζ... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Συντριπτική η συμμετοχή στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Συντριπτική η συμμετοχή στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση

Τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα, που παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την κυβέρνηση και ορισμένα στελέχη εκπαίδευσης, συμμετέχουν μαζικά στην απεργία - αποχή από την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» που αποφάσισαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, χαιρετίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει, πάνω από το 95% των Συλλόγων Διδασκόντων Συμμετέχει στην απεργία - αποχή, λέγοντας ένα καθολικό ΟΧΙ στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό και ένα «στοπ» στα σχέδια για την παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου και την απαξίωση του παιδαγωγικού τους ρόλου!

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, που παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την κυβέρνηση και ορισμένα στελέχη εκπαίδευσης, συμμετέχουν μαζικά στην απεργία - αποχή από την "εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση" που αποφάσισαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!

Χιλιάδες Σύλλογοι Διδασκόντων σε όλη την Ελλάδα στηρίζουν τη συλλογική δήλωση των Ομοσπονδιών για απεργία - αποχή με συντριπτικές πλειοψηφίες. Στην πλειοψηφία των Σωματείων, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία - αποχή ξεπερνά ακόμα και το 95% αποχή από τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια! Στα ελάχιστα σχολεία που πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή στην "αξιολόγηση" αυτό έγινε από οριακές πλειοψηφίες.

Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα φορά δώσαμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας, που από τη μία κρατά κλειστά τα σχολεία και από την άλλη αξιοποιεί την πανδημία έτσι ώστε να ξεδιπλώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Είναι η πέμπτη κατά σειρά φορά που η κυβέρνηση "τρώει τα μούτρα της"! Είχε προηγηθεί η συντριπτική αποχή με πάνω από 95% από τις ψευδοεκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η ακύρωση της προσπάθειας να μπουν κάμερες μέσα στις τάξεις, η προσπάθεια να γίνουν οι συνάδελφοι "τηλεκαταδότες" των μαθητών που κάνουν καταλήψεις στη Δευτεροβάθμια καθώς και η ακύρωση της προσπάθειας για νέα αύξηση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών.

Οι εκπαιδευτικοί με τη συλλογική μας στάση απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Δοκιμάζουμε την ανυπέρβλητη δύναμη του συλλογικού αγώνα, που έχει στο επίκεντρο τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς!

Νιώθουμε υπερήφανοι και πιο δυνατοί!

Τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκε ένα όργιο τρομοκράτησης και απειλών των συναδέλφων από διάφορα στελέχη εκπαίδευσης και κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αναπαράγουν μέχρι και γελοιότητες του τύπου "οι μόνιμοι θα απολυθείτε, αν δε συμμορφωθείτε με τους νόμους" και οι "αναπληρωτές δε θα διοριστείτε τη νέα σχολική χρονιά, αν συμμετέχετε στην απεργία - αποχή". Είναι έκδηλος ο πανικός του υπουργείου Παιδείας. Κάθε ημέρα σκαρφίζεται και κάτι, για να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους. Από την εγκύκλιο που ζητούσε από τους διευθυντές να δώσουν τα ονόματα των συναδέλφων που δεν έβαλαν βαθμό (λες και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στο MySchool) στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, την παράταση της συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων έως τις 19 Μάρτη, μέχρι τις ελεγχόμενες διαρροές από το υπ. Παιδείας ότι δε θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στελέχους εκπαίδευσης οι συνάδελφοι που δε θα στηρίξουν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας (και μέσω αυτής και τη δική τους αξιολόγηση). Λες και δε γνωρίζουν ότι αυτό έχει ήδη κριθεί παράνομο στα δικαστήρια. Ας ρωτήσει η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση της ΝΔ και την κα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπνεύστηκε αυτή τη διάταξη και έφαγε πρώτη τα μούτρα της….

Το υπουργείο Παιδείας, αντί να μας τρομοκρατήσει, γελοιοποιήθηκε στα μάτια των συναδέλφων. Κάθε κίνηση πλέον τέτοιου είδους προκαλεί ακόμα περισσότερη οργή στον κλάδο. Απέναντι σ' αυτήν την επίθεση, ο κλάδος απάντησε δυναμικά, όλοι οι συνάδελφοι ενωμένοι στους Συλλόγους Διδασκόντων, στα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας, τη δίνουμε όλοι μαζί, από το συνάδελφο συμβασιούχο, που μπορεί να δουλεύει για πρώτη φόρα στην εκπαίδευση, μέχρι αυτόν που είναι έτοιμος να βγει στη σύνταξη. Με επίκεντρο το Σωματείο, τον κάθε Σύλλογο Διδασκόντων, μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή την φορά. Αποδείχθηκε ότι όταν σηκώνουμε το κεφάλι απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και χτυπάει τα εργασιακά μας δικαιώματα, έχουμε αποτελέσματα.

Η μάχη θα είναι σκληρή, η "αξιολόγηση" στην εκπαίδευση είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ, εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες, με τραγικές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, προωθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα από το 1990 και μετά. Δεν έχουμε πάθει αμνησία, δεν μπορούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους συγκεκριμένες δυνάμεις στις Ομοσπονδίες για τη στάση τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε αυτή τη φάση όμως το κύριο είναι το πώς θα οργανώσουμε καλύτερα την πάλη, ώστε να μπλοκάρουμε τόσο την Υ.Α. για την "αξιολόγηση" της σχολικής μονάδας, όσο και για τα νομοσχέδια που έρχονται (ατομική αξιολόγηση, αυτονομία και πέρασμα στους δήμους, νέο σύστημα διορισμών κ.λπ.).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ενωμένοι να φτάσουμε τη μάχη μέχρι τέρμα. Η μαζικότητα, η ενιαία στάση των πάνω από 160 χιλιάδων συναδέλφων, ο κοινός αγώνας με τους μαθητές και τους γονείς, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία, μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της».


Έχει διαβαστεί 452 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΔ 3-5 μποφόρ

Πέμπτη, 15 Απριλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 16 Απριλίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 7 ως 15 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 897 επισκέπτες και 0 μέλη.