Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Παράνομη βγήκε η απεργία της ΔΟΕ .Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εκπαιδευτικοί
από Η Άλλη Άποψη
Εντείνει την πολιτική αυταρχισμού και ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, η κυβέρνηση. Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΔΟΕ για το νέο θεσμό του μέντορα, στον οποίο αντιδρούν εκπαιδευτικά σωματεία.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιδίδεται σε πανηγυρισμούς αναφέροντας χαρακτηριστικά:«Παράνομη κρίθηκε άλλη μία απεργία της ΔΟΕ για το νέο θεσμό του μέντορα που υποστηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς. Λυπηρό που πρέπει να προσφεύγουμε στα Δικαστήρια για το αυτονόητο: την εφαρμογή ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου».
«Προχωράμε μπροστά για το καλό μαθητών και εκπαιδευτικών!»,αναφέρει προκλητικά η Ν. Κεραμένως, τη στιγμή που το σχολείο της αγοράς, των ταξικών φραγμών και της έντασης του ανταγωνισμού θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών
Οι εκπαιδευτικοί στο κρεσέντο αυταρχισμού της κυβέρνησης, η οποία έχει καταθέσει μπαράζ αγωγών κατά των συνδικαλιστικών τους οργάνων, προκειμένου να κάμψει την αγωνιστική τους διάθεση, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, το επόμενο διάστημα, ανεξάρτητα των δικαστικών αποφάσεων.