Πρωτομαγιά αύριο, μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της και χαράσσει πορεία. Ο φετινός απεργιακός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους στη δίνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με τις συνέπειες φορτωμένες στις πλάτες τους από τις κυβερνήσεις και όλα τα αστικά κόμματα που στηρίζουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης.Η... Περισσότερα
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Βέροια σεμινάριο για τη «Διδασκαλία της δημιουργικής γραφής στο σχολείο»
από Η Άλλη Άποψη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 13/3 στη βιβλιοθήκη του 6ου Γυμνασίου της Βέροιας σεμινάριο με θέμα : «Η διδασκαλία της δημιουργικής γραφής στο σχολείο».
Τη διοργάνωση είχαν η Σύμβουλος των Φιλολόγων Ημαθίας Χριστίνα Αραμπατζή και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων. Εισηγήτρια ήταν η συγγραφέας –φιλόλογος Σοφία Νικολαϊδου η οποία τα τελευταία 14 χρόνια διδάσκει δημιουργική γραφή σε μεταπτυχιακά προγράμματα, σε σεμινάρια εκπαιδευτικών και ενηλίκων και σε πιλοτικά προγράμματα και ομίλους στο σχολείο και η οποία το τελευταίο διάστημα εξέδωσε ένα ογκώδες βιβλίο με τίτλο: « Η Δημιουργική γραφή στο σχολείο» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Το σεμινάριο σκοπό είχε την αποτελεσματικότερη προετοιμασία των φιλολόγων για τη διδασκαλία της δημιουργικής γραφής, καθώς από τη φετινή σχολική χρονιά έχει εισαχθεί στα Γυμνάσια και ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο του μαθήματος Νέα Ελληνική Γλώσσα- Νέα Ελληνική Λογοτεχνία.
Τη συγγραφέα προλόγισε η Σύμβουλος Χ. Αραμπατζή και για το βιβλίο μίλησε η πρόεδρος του Συνδέσμου Ευγενία Καβαλλάρη.