Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων

από Η Άλλη Άποψη
Πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων

Μετά από πολύ χαμένο χρόνο απουσίας οργανωμένων δράσεων της πολιτείας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ξεκινά τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη η λειτουργία των λεγόμενων «Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων», όπως ανακοινώθηκε χτες σε σχετική συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Παιδείας.

Οι πρώτες θα λειτουργήσουν με τη μεταφορά μαθητών από δύο Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής, δύο της Θεσσαλονίκης, ενός στην Ηπειρο και ενός στην Εύβοια, σε 20 περίπου σχολεία και θα αφορούν περίπου 1.500 προσφυγόπουλα. Η λειτουργία των υπόλοιπων κέντρων θα ακολουθήσει την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης του υπουργείου Υγείας. Τα παιδιά ηλικίας 6 - 15 ετών προβλέπεται να μετακινούνται από και προς σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με πούλμαν και συνοδούς κάθε μέρα για τέσσερις ώρες (2 μ.μ. με 6 μ.μ.), σε μικρές τάξεις υποδοχής όπου θα παρακολουθούν εντατικά μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, μαθηματικών κ.ά., ενώ τυπώνονται βιβλία που θα χρησιμοποιηθούν. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας προβλέπεται να φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία εντός των κέντρων φιλοξενίας που διαμένουν.

Οπως ανακοινώθηκε επίσης χτες, «τα παιδιά που δεν ζουν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας αλλά σε διαμερίσματα ή άλλους χώρους στα αστικά κέντρα μπορούν να φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία ή τάξεις υποδοχής που θα λειτουργήσουν σε κοντινά σχολεία είτε τα πρωινά είτε τα απογεύματα», σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές αρχές. Γεννώντας ωστόσο ερωτηματικά για το πώς θα εξασφαλιστεί, με ευθύνη του κράτους το δικαίωμα και των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση ώστε ουσιαστικά να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη χτεσινή παρουσίαση του προγράμματος, ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, χαιρέτισε «την εμφάνιση Οργανώσεων, είτε Διεθνών, είτε ΜΚΟ που συνιστούν την καλή πλευρά της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της διεκδίκησης των δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο». Παραβρέθηκαν, επίσης, ο υπουργός Υγείας που διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος δημόσιας υγείας, ο οποίος να εμποδίζει αυτήν την παρέμβαση την οποία προωθεί το Υπουργείο Παιδείας», εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης και Εσωτερικών, της Επιστημονικής Επιτροπής που συστάθηκε για την εκπαίδευση των προσφύγων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Unicef που αναφέρθηκαν σε ζητήματα χρηματοδότησης του προγράμματος, κ.ά.

Έχει διαβαστεί 421 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1666 επισκέπτες και 0 μέλη.