Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ψήφισμα καταδίκης της διαδικασίας ΕΔΕ στην οποία υποβάλλονται εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολείο της Βέροιας, έπειτα από παρέμβαση της ΔΕΕΠ Ημαθίας της ΝΔ!

από Η Άλλη Άποψη
Ψήφισμα καταδίκης της διαδικασίας ΕΔΕ στην οποία υποβάλλονται εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολείο της Βέροιας, έπειτα από παρέμβαση της ΔΕΕΠ Ημαθίας της ΝΔ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΣΕΠΕ Ημαθίας καταδικάζει τη διαδικασία ΕΔΕ στην οποία υποβάλλονται εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολείο της Βέροιας, έπειτα από παρέμβαση της ΔΕΕΠ Ημαθίας της ΝΔ!

Πρόκειται για μία πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα και αντιδημοκρατική παρέμβαση! Εκπαιδευτικοί σύρονται σε ΕΔΕ, για την πρόσκληση σε εκδήλωση του σχολείου τους  της Αλέιδα Γκεβάρα και του Α. Χατζηκώστα, συγγραφέα-δημοσιογράφου και μελετητή της τοπικής ιστορίας. Η παρουσία τους στη σχολική μονάδα είναι απόλυτα συμβατή με το πνεύμα εξωστρέφειας και ανοίγματος των σχολείων στην κοινωνία, ενίσχυσης του ευρύτερου μορφωτικού τους ρόλου, στοιχείο που  πρέπει να επιδιώκεται σύμφωνα και με τις  παιδαγωγικές αρχές για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο.

Εντύπωση δημιουργεί η απόφαση της ΔΙΔΕ Ημαθίας να εκκινήσει την ΕΔΕ! Είναι γνωστές οι επισκέψεις ακόμη και υποψήφιων ευρωβουλευτών ή στελεχών της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν, χωρίς καμία αντίδραση εκ μέρους της!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, πιστή στην πολιτική αυταρχισμού, τρομοκράτησης-πειθάρχησης και της «αξιολόγησης σχολικών μονάδων-εκπαιδευτικών» που το κόμμα τους επιχειρεί να εγκαθιδρύσει στα σχολεία, θεωρεί ότι μπορεί να υποδείξει και να επιβάλλει ποιους καλεί ένα σχολείο στις εκδηλώσεις του! Επιθυμεί στα σχολεία μας να καλούνται μόνο «αρεστοί»! Στην προσπάθεια υπεράσπισης αυτής της πολιτικής και απόκρυψης της αντιεκπαιδευτικής πραγματικότητας που δημιουργεί, διαφεύγουν, όλως τυχαίως, από την προσοχή της τα πραγματικά εκπαιδευτικά προβλήματα, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς κι αίθουσες, η τραγική υποχρηματοδότηση των σχολείων της περιοχή μας και τόσα ακόμη! Δε μας προξενεί καμία απολύτως εντύπωση.

Ως ΣΕΠΕ Ημαθίας δεν αποδεχόμαστε τέτοιου είδους πρακτικές και πολιτικές παρεμβάσεις στοχοποίησης και φίμωσης. Δεν αποδεχόμαστε λογικές που γυρίζουν το ρολόι της εκπαίδευσης σε σκοτεινές περιόδους, λογικές επιστροφής σε περιόδους αντιδημοκρατικές που η ιστορία και οι αγώνες του λαού έχουν καταδικάσει.Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της ΕΔΕ στην οποία υποβάλλονται  εκπαιδευτικοί του σχολείου, γιατί έκαναν το εκπαιδευτικό καθήκον τους.


Έχει διαβαστεί 755 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1131 επισκέπτες και 0 μέλη.