Τετάρτη, 21 Οκτ, 2020

 • Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής «Απρόσμενη Επιστροφή στη Νάουσα»
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/10
 • ΚΚΕ: Για την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για το προσωρινό κλείσιμο των χειρουργείων για απολύμανση
 • ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ( Healthcare Business Awards 2020)
 • Κινητοποίηση μαθητών στη Βέροια
Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής «Απρόσμενη Επιστροφή στη Νάουσα»1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/102 ΚΚΕ: Για την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για το προσωρινό κλείσιμο των χειρουργείων για απολύμανση4 ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ( Healthcare Business Awards 2020)5 Κινητοποίηση μαθητών στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κορονοϊος: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες

Τα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, η μεγάλη αύξηση των θανάτων από βδομάδα σε βδομάδα, η εκρηκτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα σε ευαίσθητες δομές όπως τα γηροκομεία, η καθημερινή επιβεβαίωση ότι οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, αποτελούν κομβικά ... Περισσότερα

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκο Μόσχο

από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκο Μόσχο

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί και μάλιστα προσέλαβε πανελλήνια διάσταση, σχετικά με την κλήση για ένορκη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας όλων των Διευθυντών - Διευθυντριών σχολείων του Δήμου Νάουσας,  κυριάρχησε στη εκπομπή (1/7) «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» του Ράδιο Αιχμή με φιλοξενούμενο τον Αλέκο Μόσχο, πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ημαθίας.
Ο Α. Μόσχος, επεσήμανε : «Η Ένωση Συλλόγων και Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας κατέθεσε επιστολή - καταγγελία στην εισαγγελέα Βέροιας, με αναφορά τους Διευθυντές των σχολείων και κατ’ επέκταση και τους συναδέλφους - συναδέλφισσες καθηγητές θεολόγους και δασκάλους, που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως περιέχεται στο αναλυτικό πρόγραμμα, που το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τους απέστειλε, για διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος δημοσίου υπαλλήλου!! Με βάση αυτή την επιστολή, η εισαγγελία Βέροιας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Έτσι, κλήθηκαν να καταθέσουν οι τρεις πρώτοι διευθυντές Γυμνασίων - ευτυχώς ως μάρτυρες κι όχι ως κατηγορούμενοι. Εμείς τους προτρέψαμε να μην πάνε να καταθέσουν, αναμένοντας τα αποτελέσματα από τις παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ. Το αναλυτικό πρόγραμμα, όπως είναι γνωστό, αποφασίζεται από το υπουργείο και κανέναν άλλον θεσμό ή πρόσωπο. Ως εκ τούτου, αν και ποιος κρίνει ή θέλει να διερευνήσει τυχόν παράβαση νόμου, πρέπει να στραφεί προς το υπουργείο Παιδείας κι όχι στους διδάσκοντες, που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους». Συνεχίζοντας ο κ. Μόσχος ανέφερε πως «η καταγγελία προς την εισαγγελία των ιδίων των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων προκαλεί αίσθημα εκφοβισμού στους συναδέλφους, με στόχο την ποινικοποίηση της σχολικής ζωής και μάλιστα για ένα θέμα, που είναι υπεύθυνο το υπουργείο». Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας κατέστησε σαφές ότι «η ΕΛΜΕ Ημαθίας από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε (Σάββατο 27/6/2020) με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, επισκέφθηκε (Κυριακή 28/6) το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας με συνοδεία δικηγόρου (του κ. Λάζαρου Κουμπουλίδη) και μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας με δικηγόρο στην αρμόδια Αντιεισαγγελέα Βέροιας (Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020), ζητώντας να αξιοποιηθούν στοιχεία από το υπουργείο και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να μην αναστατωθεί η σχολική κοινότητα και να τεθεί στο αρχείο η καταγγελία κατά των συναδέλφων Διευθυντών και διδασκόντων».
Ο ίδιος προσέθεσε πως «αυτό που θα απασχολεί από δω και πέρα είναι το κατά πόσο θα καλούνται εκπαιδευτικοί για κάτι το οποίο δεν ευθύνονται», ενώ, όπως σημείωσε, «η καταγγελία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας προξενεί ερωτηματικά. Στο κείμενο της οποίας αναφέρεται ότι ναι μεν το υπουργείο Παιδείας έπρεπε να αλλάξει τα βιβλία, αλλά και ότι οι καθηγητές παράνομα διδάσκουν το αναλυτικό πρόγραμμα που τους απέστειλε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όμως δεν είναι θέμα ενός καθηγητή να αλλάξει τη διδασκαλία των Θρησκευτικών με μια απόφαση που εξέδωσε το ΣΤΕ, αλλά του υπουργείου».
Ακόμα, ο Αλέκος Μόσχος, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, όχι όμως και των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, σχολίασε πως «δεν έχουμε απλά ένα νόμο (πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία), αλλά μια κυβερνητική πολιτική, κομμάτι - κομμάτι της οποίας δομείται».
Τέλος, αναφερόμενος (έπειτα από σχετικό ερώτημα) στα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σημείωσε ότι «βγήκαμε στους δρόμους γι’ αυτά για τα οποία και εναντιωνόμαστε. Θα δούμε κι άλλα πράγματα, τα οποία και περιμένουμε. Όπως περιμένουμε τώρα δύο νέα νομοσχέδια : το πρώτο νομοσχέδιο θα έχει να κανει με τις θέσεις διοίκησης στο σχολείο και το δεύτερο για την τεχνική εκπαίδευση και νομίζω πως θα δούμε αντιδράσεις. Και κοντά σ’ αυτές μας ήρθε το νομοσχέδιο για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις». Εμεις διαμηνύουμε πως και μέσα στην κάψα του καλοκαιριού θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε, αλλά το φθινόπωρο θα είναι ζεστό».

Έχει διαβαστεί 82 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 22 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 687 επισκέπτες και 0 μέλη.