Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»
  • Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!
  • Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/9
  • Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»1 Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!2 Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/94 Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας5 Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 201... Περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου της ΕΛΜΕ Ημαθίας: «Το 3ο μνημόνιο ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζομένων»

από Η Άλλη Άποψη

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς αλλά και για την συμμετοχή του κλάδου στην πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 2/11 η ΕΛΜΕ Ημαθίας. Την παρουσίαση των θέσεων έκανε ο πρόεδρος της Γιάννης Μαυρομάτης, ενώ συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ Αλέκος Μόσχος, Σοφία Καλογερίδου, Χαρά Αξούριστου, Μιχάλης Γαλουζής.

Στη εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ τόνισε ότι οι εξελίξεις της περιόδου από το 2014 (π.χ επάνοδος στα σχολεία των καθηγητών των ΕΠΑΛ, κατάργηση στη ουσία του Νέου Λυκείου, πάγωμα αξιολόγησης, αλλαγή τρόπου εκλογής διευθυντών κ.α) ήταν αποτέλεσμα των ενωτικών , μαζικών και αποφασιστικών αγώνων που έδωσε το συνδικαλιστικό κίνημα. Αναφερόμενος στη ψήφιση του 3ου μνημονίου τόνισε ότι «ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων».

 Μιλώντας για τα κενά στα σχολεία, ο Γ. Μαυρομάτης σημείωσε: «Τα σχολεία ξεκίνησαν με πολλά προβλήματα. Την τελευταία πενταετία συνταξιοδοτήθηκαν περισσότεροι από 17.660 καθηγητές χωρίς να γίνουν προσλήψεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί με αναπληρωτές να καλύψει τα κενά. Στην Ημαθία έχουμε κενό 800 ωρών εβδομαδιαία (35 καθηγητές πλήρους απασχόλησης λείπουν). Το πρόβλημα θα διαιωνίζεται όσο δεν γίνονται προσλήψεις. Το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα οι μαθητές μας είναι χωρίς καθηγητές, αποτελεί πρώτιστα κατάφορη καταπάτηση των μορφωτικών τους δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος στην απεργία στις 12 Νοέμβρη τόνισε ότι: : «Το κυρίαρχο θέμα είναι η γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Το τρίτο μνημόνιο φέρνει αντιλαϊκά μέτρα, και μας βρίσκει αντίθετους. Έρχονται μειώσεις μισθών, αξιολογήσεις καθηγητών . Η απεργία στις 12/11 είναι το πρώτο βήμα ρήξης και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν».Επίσης εξέφρασαν τη συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών υπογραμμίζοντας ότι «δεν τον καπελώνουμε μια και το κίνημα των μαθητών είναι αυτόνομο»

Σε παρεμβάσεις τους τα άλλα μέλη του Δ.Σ σημείωσαν;

Χαρά Αξούριστου: Το δημόσιο σχολείο βάλλεται από παντού. Τα όσα ζητάμε , τα ζητάμε όχι μόνο ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως γονείς.

Αλέκος Μόσχος: Όταν είχαμε βγάλει την ανακοίνωση σχετικά με το σχολικό συγκρότημα για τα «Γιοτζαλίκια» μας είχαν χαρακτηρίσει μίζερους. Κάποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη». Μεγάλο βάρος των παρεμβάσεων μας είναι για το εκπαιδευτικό πρόβλημα. Το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του. Τα πράγματα κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις θέσεις μας.

Μιχάλης Γαλουζής: Υπάρχουν πολλά κενά παρά τις προσπάθειες της Ε¨ΛΜΕ. Ο αγώνας μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών είναι κοινός. Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει να μπαίνει μετά τα 60 ο εκπαιδευτικός στην αίθουσα. «Δεν θέλουμε ο κλάδος μας να συμβιβαστεί με το δεδομένο ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι», κατέληξε.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας μας σχετικά με απεργιακή κινητοποίηση στις 12/1, τονίστηκε ότι αυτή θα γίνει μαζί με την ΑΔΕΔΥ, ενώ σχετικά με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, τονίστηκε ότι δεν κάνουν πολιτική ανάλυση αλλά την κρίνουν με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Έχει διαβαστεί 422 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 29 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 277 επισκέπτες και 0 μέλη.