Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων
  • Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια
Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!1 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ3 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων5 Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χειμώνας

Χειμώνας

Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα

Θανάσης Παπαδόπουλος Διευθυντής Β/Θμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας: «Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο χώρο του σχολείου»

από Η Άλλη Άποψη
Θανάσης Παπαδόπουλος Διευθυντής Β/Θμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας: «Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο χώρο του σχολείου»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ έδωσε την Τρίτη 11/1 ο Διευθυντής Β’Θμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας Θανάσης Παπαδόπουλος

Απαντώντας στην ερώτηση για την επανέναρξη των σχολείων εν μέσω πανδημίας και την εξάπλωση της Ο, τόνισε: «Από την αρχή της χρονιάς προσπαθούμε να διαχειριστούμε μία κατάσταση δύσκολη, όπως και πέρσι βέβαια. Και νομίζω σ’ένα μεγάλο βαθμό πανελλαδικά όπως και στην Ημαθία το πετύχαμε με όλες τις δυσκολίες της πανδημίας. Στην Ημαθία δεν είναι υψηλά αυτή τη στιγμή τα κρούσματα. Κινείται η κατάσταση στα επίπεδα των απουσιών που είχαμε σε περιπτώσεις που είχαμε εξάρσεις της εποχικής γρίπης. Θεωρώ ότι ποσοστιαία είμαστε στο 3%-3,5% του εκπαιδευτικού δυναμικού , ποσοστό που δεν ξεπερνά τις αναρρωτικές άδειες που είχαμε σε περιόδους έξαρσης της εποχικής γρίπης.»

Σε σχέση με την ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών υπογράμμισε: Όλοι είμαστε ανήσυχοι, όπως και όλη η κοινωνία. Σε όλους τους τομείς της οικονομίας υπάρχουν προβλήματα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ο καθένας από την πλευρά του. Νομίζω ότι στα σχολεία τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ασφαλή. Με τη χρήση μάσκας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ισχύ , θεωρώ ότι υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον και θα λέγαμε ότι δεν είναι ο τόπος-αυτό έδειξε η όλη διαδικασία από τη αρχή της χρονιάς-  που θα έχουμε την ιδιαίτερη υπερμετάδοση του κορωνοϊου. Γιατί ακριβώς και οι προφυλάξεις λαμβάνονται και η επιτήρηση από τους εκπαιδευτικούς και νομίζω ότι όλο αυτό το πακέτο προφυλάσσει και τον μαθητικό πληθυσμό και το εκπαιδευτικό δυναμικό.»

Σε σχέση τις προσλήψεις αναπληρωτών, σημείωσε: «Ήδη σήμερα ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις των αναπληρωτών, ένας μικρός αριθμός βέβαια  που καλύπτει κάποια σοβαρά κενά που είχαμε π.χ στο Μουσικό Σχολείο έρχονται 7 καθηγητές για να καλύψουν μουσικές ειδικότητες, έχουμε 3-4 καθηγητές Γενικής Παιδείας , ήρθαν καθηγητές αναπληρωτές για να καλύψουν τόσο την μαθητεία στο ΕΠΑΛ , όσο και το πρόγραμμα  ενισχυτικής διδασκαλίας που υπάρχει, έχουν έλθει ψυχολόγοι για να καλύψουν τις ανάγκες σχολικών μονάδων. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Ανακοινώθηκε ακόμη ένα πακέτο πρόσληψης αναπληρωτών λόγω της πανδημίας , θα δούμε πως ακριβώς θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες και τις προδιαγραφές που ακριβώς θα βάλει το Υπουργείο»

Και κατέληξε: «Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο χώρο του σχολείου . Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και σίγουρα. Και σίγουρα έχουμε μία τροφοδότηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες και προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής και τις δυσκολίες  λόγω της πανδημίας»    



Έχει διαβαστεί 1401 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 993 επισκέπτες και 0 μέλη.