Σάββατο, 18 Απρ, 2026

  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • ΚΚΕ: Δεν απαλλάσσονται οι ευθύνες του Μ. Λαζαρίδη και της κυβέρνησης από την καθυστερημένη παραίτησή του
  • Παραιτήθηκε ο Λαζαρίδης δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τις σάπιες αξίες και την βάρβαρη πολιτική, που έχει «σπουδάσει»
  • 39ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Νομιμοποιήσεις της νοθείας από την πλειοψηφία
  • Ομόφωνα ένοχος ο πρώην αστυνομικός της Βουλής για την κακοποίηση και το βιασμό της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του
Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση1 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια2 ΚΚΕ: Δεν απαλλάσσονται οι ευθύνες του Μ. Λαζαρίδη και της κυβέρνησης από την καθυστερημένη παραίτησή του3 Παραιτήθηκε ο Λαζαρίδης δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τις σάπιες αξίες και την βάρβαρη πολιτική, που έχει «σπουδάσει»4 39ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Νομιμοποιήσεις της νοθείας από την πλειοψηφία5 Ομόφωνα ένοχος ο πρώην αστυνομικός της Βουλής για την κακοποίηση και το βιασμό της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βούρκος

Βούρκος

Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς με τον τραγικό θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά...Από την ευκολία με την οποία τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σε έναν «τουριστικό παράδεισο»; Από τον σάπιο κόσμο του διαδικτύου και των social media, όπου σε κάθε στροφή παραμονεύει κι ένας μεγαλύτερος κίνδυνος; Από τις «αξίες» όπως «ο θάνατός σου η ζωή μου» ... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Εντείνει το άγχος των υποψηφίων των πανελλαδικών

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Εντείνει το άγχος των υποψηφίων των πανελλαδικών
Με τα νεύρα των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων παίζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς έχουμε φτάσει στον Απρίλη, δηλαδή δυο μήνες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων, κι ακόμα κάνει νέες ανακοινώσεις για τους όρους διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων το Σεπτέμβρη και για τον αριθμό των εισακτέων.

Το υπουργείο, κάτω από την πίεση των αντιδράσεων για την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων που είχε ψηφιστεί με νόμο της ΝΔ και η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σκόπευε να τον εφαρμόσει, ανακοίνωσε προχτές πως οι επαναληπτικές εξετάσεις θα γίνουν το Σεπτέμβρη με αυστηρότερους όρους (τιμωρητικούς σχεδόν για όποιον υποψήφιο αρρωστήσει στις πανελλαδικές), αφού οι υποψήφιοι που δικαιολογημένα απουσίαζαν τις μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα και όχι μόνο σε εκείνο που απουσίασαν.

Επιπλέον, το περασμένο Σάββατο, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε... «διόρθωσή του». Οπως δηλώνει, αποφασίστηκε να κατανεμηθεί σε δύο χρόνια η μείωση εισακτέων που ανακοινώθηκε σε ορισμένα τμήματα στις 14 Μάρτη, δηλαδή φέτος θα πραγματοποιηθεί το ήμισυ της μείωσης και του χρόνου το υπόλοιπο ήμισυ.

Το αποτέλεσμα που βιώνουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων και οι οικογένειές τους, είναι μερικές βδομάδες πριν τις πανελλαδικές να μη γνωρίζουν τον αριθμό εισακτέων στις σχολές και να εντείνεται η αγωνία που ούτως ή άλλως δημιουργεί η διαδικασία των εξετάσεων.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωνε στη Βουλή πως δεν είναι της παρούσας κυβέρνησης ο νόμος που προβλέπει την ανακοίνωση των εισακτέων μέχρι 15 Μάρτη, ομολογώντας δηλαδή ότι και σε αυτό το θέμα εφαρμόζει το νομοθετικό πλαίσιο προηγούμενων κυβερνήσεων, χωρίς να το αλλάζει, ώστε οι υποψήφιοι να γνωρίζουν έγκαιρα, από το Σεπτέμβρη κάθε σχολικής χρονιάς, πόσοι θα εισαχθούν σε κάθε σχολή και τμήμα. Στο ίδιο πνεύμα, εξάλλου, αρνήθηκε ο υπουργός πριν λίγο καιρό να δεσμευτεί (απορρίπτοντας σχετική τροπολογία του ΚΚΕ) ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις για τις εξετάσεις θα παίρνονται κάθε Σεπτέμβρη, για να μην αιφνιδιάζονται οι υποψήφιοι.

Έχει διαβαστεί 436 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 510 επισκέπτες και 0 μέλη.