Τρίτη, 18 Ιούν, 2019

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ»: «Επιστρέφουμε για συνεργασία» με όποια κυβέρνηση...
  • Μακεδονικοί Τάφοι, Γυμνάσιο Θέατρο Μίεζας, Νυμφαίο, στη Νάουσα Ημαθίας, με την Αγγελική Κοταρίδη
  • Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
  • Παρουσίαση ψηφοδελτίου από την Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
  • Γιώργος Ουρσουζίδης: Δημόσιο Σύστημα Υγείας
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ»: «Επιστρέφουμε για συνεργασία» με όποια κυβέρνηση...1 Μακεδονικοί Τάφοι, Γυμνάσιο Θέατρο Μίεζας, Νυμφαίο, στη Νάουσα Ημαθίας, με την Αγγελική Κοταρίδη 2 Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας3 Παρουσίαση ψηφοδελτίου από την Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας5 Γιώργος Ουρσουζίδης: Δημόσιο Σύστημα Υγείας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Η μουσική αγαπά τον αυτισμό"

print
email
από Η Άλλη Άποψη
 "Η μουσική αγαπά τον αυτισμό"

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση οργάνωσε για Πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα με τίτλο : ‘Η μουσική αγαπά τον αυτισμό ‘,για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού ,με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη πόλη μας και συγκεκριμένα στο χώρο του σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας. Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό συμμετείχε ενεργά με τα παιδιά μας  και τους γονείς τους σε δομημένες μουσικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις δυσκολίες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Η μουσική αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τα παιδιά μας ώστε να αλληλεπιδράσουν και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες .Μέσα από μία σειρά μουσικών συνθέσεων ,τα παιδιά ήρθαν σε μία δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνώρισαν από κοντά μουσικά όργανα όπως το σαξόφωνο το οποίο τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Επίσης δουλέψαμε έννοιες  σωματογνωσίας και χώρου ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας. Σε αυτή  την αξέχαστη εμπειρία συμμετείχαν ενεργά και οι γονείς οι οποίοι έγιναν και αυτοί παιδιά!

Παράλληλα  εθελοντές- εκπαιδευτές του συλλόγου μας έλαβαν μέρος σε βιωματικό εργαστήριο του Ιδρύματος Ωνάση, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου και απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με την Ειδική Αγωγή.

Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες του εργαστηρίου ,την κυρία Χριστίνα Παναγιωτάκου και την κυρία Γεωργία Παπαμιχαήλ ,τους εκπαιδευτικούς ιδρύματος που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μουσικοθεραπείας εκπαιδεύοντας γονείς ,παιδιά και εθελοντές μας και το Σχολείο Αγωγής Βέροιας που φιλοξένησε το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στους χώρους του.

Mε εκτίμηση

Το Δ.Σ του συλλόγου

Έχει διαβαστεί 155 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 146 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά