Τρίτη, 22 Οκτ, 2019

  • Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
  • Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»
Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ3 Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη4 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»5 Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Η μουσική αγαπά τον αυτισμό"

print
email
από Η Άλλη Άποψη
 "Η μουσική αγαπά τον αυτισμό"

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση οργάνωσε για Πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα με τίτλο : ‘Η μουσική αγαπά τον αυτισμό ‘,για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού ,με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη πόλη μας και συγκεκριμένα στο χώρο του σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας. Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό συμμετείχε ενεργά με τα παιδιά μας  και τους γονείς τους σε δομημένες μουσικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις δυσκολίες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Η μουσική αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τα παιδιά μας ώστε να αλληλεπιδράσουν και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες .Μέσα από μία σειρά μουσικών συνθέσεων ,τα παιδιά ήρθαν σε μία δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνώρισαν από κοντά μουσικά όργανα όπως το σαξόφωνο το οποίο τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Επίσης δουλέψαμε έννοιες  σωματογνωσίας και χώρου ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας. Σε αυτή  την αξέχαστη εμπειρία συμμετείχαν ενεργά και οι γονείς οι οποίοι έγιναν και αυτοί παιδιά!

Παράλληλα  εθελοντές- εκπαιδευτές του συλλόγου μας έλαβαν μέρος σε βιωματικό εργαστήριο του Ιδρύματος Ωνάση, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου και απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με την Ειδική Αγωγή.

Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες του εργαστηρίου ,την κυρία Χριστίνα Παναγιωτάκου και την κυρία Γεωργία Παπαμιχαήλ ,τους εκπαιδευτικούς ιδρύματος που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μουσικοθεραπείας εκπαιδεύοντας γονείς ,παιδιά και εθελοντές μας και το Σχολείο Αγωγής Βέροιας που φιλοξένησε το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στους χώρους του.

Mε εκτίμηση

Το Δ.Σ του συλλόγου

Έχει διαβαστεί 183 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 108 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά