«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
'Παλεττών οι Πλοές'παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου στη ζωγράφο Φωτεινή Χαμιδιελή
από Η Άλλη Άποψη
Ο πρώτος τόμος της σειράς 'Παλεττών οι Πλοές' βασίζεται στην ιδέα του ποιητή Κώστα Ριζάκη και αφορά τη δουλειά Σύγχρονων Ελλήνων Ζωγράφων.
Η σειρά ξεκινάει με το έργο της Φωτεινής Χαμιδιελή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Φοίνικα. Το βιβλίο περιέχει είκοσι δύο κριτικά κείμενα και δύο συνεντεύξεις.
Τα κείμενα υπογράφουν Ιστορικοί της Τέχνης ,κριτικοί ,επιμελητές, ποιητές και εικαστικοί οι οποίοι αναλύουν το έργο της ζωγράφου προτείνοντας ποικίλες αναγνώσεις. Επιπλέον στον τόμο συμπεριλαμβάνονται τριάντα έγχρωμες εικόνες έργων.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας .
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Κατερίνα Κούσουλα, ποιήτρια και Ιστορικός τέχνης και η Ισαβέλλα Κωνσταντούδη.
Ο Αναστάσης Κετίκογλου, μαθητής του Μουσικού σχολείου Βέροιας θα συνοδέψει στο πιάνο προβολή με έργα της ζωγράφου.
Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο.