Δευτέρα, 26 Οκτ, 2020

• ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας: Γνώρισε την ήττα στο πρώτο ματς της ιστορίας του στην Volleyleague
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/10
  • «Εθνικό καθήκον» η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ  ΝΑΤΟ και ΕΕ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ iEidiseis ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ
  • Ηλίας Τσέχος: ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'' Φεγγίτης 2020
  • Μετεκλογικές αλλά και προεκλογικές σκέψεις...Ετοιμάζονται κουμπούρια... Ο αφέτης ετοιμάζεται;
ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας: Γνώρισε την ήττα στο πρώτο ματς της ιστορίας του στην Volleyleague1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/102 «Εθνικό καθήκον» η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ  ΝΑΤΟ και ΕΕ3 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ iEidiseis ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ4 Ηλίας Τσέχος: ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'' Φεγγίτης 20205 Μετεκλογικές αλλά και προεκλογικές σκέψεις...Ετοιμάζονται κουμπούρια... Ο αφέτης ετοιμάζεται;6

Πανδημία: Κυβέρνηση και εργοδοσία…ξεσάλωσαν!

Το β' τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια περίοδο, 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και του κατώτατου μισθού (650 ευρώ μεικτά). Το ίδιο τρίμηνο, το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν μισθό μέχρι 200 ευρώ εκτινάχτηκε από τ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση καλλιτεχνών

Ήμασταν χιλιάδες. Είμαστε χιλιάδες, εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού που σήμερα σε μια συγκινητική διαμαρτυρία που οργανώσαμε μαζί με τα καλλιτεχνικά σωματεία, διεκδικήσαμε μέτρα στήριξης για όλους τους εργαζόμενους του χώρου. Και μαζί μας, συμπαραστάτες στον αγώνα, εκατοντάδες εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, και ομοσπονδίες απ’ όλη την Ελλάδα. Συγχρόνως μεγάλες συγκεντρώσεις καλλιτεχνών οργάνωσαν τοπικά Σωματεία σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη ,Πάτρα, Γιάννενα, Ρόδο και αλλού.

Ο καθένας μας είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα.

Στην αλυσίδα του αγώνα, της διεκδίκησης, της οργάνωσης της πάλης, που σήμερα φάνηκε πιο καθαρά από ποτέ ότι υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, να ακουστεί ακόμα περισσότερο, να φτάσει ακόμα πιο μακριά.

Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε

Και δεν υποχωρούμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή για την ίδια μας τη ζωή, για την ίδια μας την τέχνη.

Ήδη η κίνηση της κυβέρνησης να εξαγγείλει μέτρα για τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, είναι μια κίνηση που προκλήθηκε από το δικό μας αγώνα, από τη δική μας πίεση, από το δικό μας δίκιο. Χαρακτηριστικό το  παράδειγμα των ταξιθετών του Μεγάρου Μουσικής, που μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις , μαζί με το σωματείο εργαζομένων στο θέαμα ακρόαμα, πέτυχαν την ένταξή τους στα μέτρα.

Για μια ακόμα φορά όμως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν καλύπτουν τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων και μικρών αυτοαπασχολούμενων, αφού μιλούν για 50 ένσημα από το διάστημα 01/06/2019-01/03/2020, αλλά μας εμπαίζουν μιλώντας για ανασφάλιστη εργασία, για εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων, λες και δεν διατήρησαν , λες και δε συνέβαλλαν και οι ίδιοι σε αυτή την κατάσταση.

Η Κυβέρνηση με ένα καλά μελετημένο και επιστημονικά επεξεργασμένο τρόπο εξασφάλισε  ότι, ελάχιστοι μετρημένοι στα δάχτυλα συνάδελφοι, θα μπορέσουν να πάρουν το περιβόητο επίδομα των 800 ευρώ.Τέλος ΔΕΝ ανακοίνωσε κανένα μέτρο στήριξης προς τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε

Επιπλέον η εξαγγελία της κοινωνικής εργασίας, είναι κάτι που μας προβληματίζει σοβαρά. Κάνουν λόγο για 13 εκατομ. Τα οποία θα μοιραστούν σε 10 χιλιάδες εργαζόμενους απ’ όλους τους κλάδους. Στόχο έχουν να φαγωθούμε μεταξύ μας για το ποιος κλάδος και ποιος εργαζόμενος από τον κάθε κλάδο θα λάβει τα ψίχουλα που μας πετούν απ’ το τραπέζι. Όπως επίσης προβληματισμό μας δημιουργεί και η δημιουργία μητρώου καλλιτεχνών και δημιουργών, κάτι το οποίο επιθυμούν καιρό και αποφασίζουν να προχωρήσουν τώρα για να λειτουργεί σαν εργαλείο που θα κόβει όσους περισσεύουν.

Ο αγώνας μας μπορεί να νικήσει αν είναι οργανωμένος

Όλοι μαζί, ακόμα πιο συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, ακόμα πιο οργανωμένοι συνεχίζουμε και διεκδικούμε μέτρα στήριξης για τη ζωή μας!

Συνεχίζουμε με παράσταση διαμαρτυρίας των προεδρείων των ΔΣ, την Τρίτη 12/05, στις 11.00  στο υπουργείο πολιτισμού.

Θα μας βρουν μπροστά τους

Δύναμή μας ο αγώνας

#mazi_dynatoi

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ