Σάββατο, 03 Οκτ, 2026

  • KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!
  • Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα
  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
  • Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα
  • Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ
  • ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη
KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!1 Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα2 ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ3 Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα4 Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ5 ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ & ΠΟΙΗΣΗ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ & ΠΟΙΗΣΗ

Κοινή δράση Τουριστικού Ομίλου Βέροιας – Εμπορικού Συλλόγου

Ανθισμένες Ροδακινιές: Μήνυμα ελπίδας με φωτογραφία και ποίηση

Σε μία χρονική περίοδο που η ζοφερή πραγματικότητα και τα δυσάρεστα γεγονότα περισσεύουν, η Βέροια έχει ένα μοναδικό προνόμιο να ζει κάθε άνοιξη τη δική της Αναγέννηση! Οι Ανθισμένες Ροδακινιές αψηφούν την πανδημία και καλωσορίζουν την Άνοιξη, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλους μας!

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας από το 2014 και κάθε Μάρτιο, αναδεικνύει με τις δράσεις του το μοναδικό φαινόμενο της Ανθισμένης Ροδακινιάς και κατάφερε μέσα σ’  αυτά  τα χρόνια να ταξιδέψουν οι εικόνες της περιοχής μας σε όλη την υφήλιο, απ’ άκρη σ’ άκρη. Αποκορύφωμα της προσπάθειας αποτέλεσε η πρόσφατη προβολή της Βέροιας και του ολάνθιστου ροζ κάμπου στην εκπομπή του National Geographic «Η Ευρώπη από ψηλά» όπου η Βέροια με τις Ανθισμένες Ροδακινιές εμφανίστηκε ανάμεσα στον Παρθενώνα, τα Μετέωρα και τη Σαντορίνη, ως ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει κανείς να επισκεφθεί στην Ελλάδα!

Δυστυχώς και φέτος οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να διοργανώσουμε τις δράσεις που επιθυμούσαμε. Και αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό… αποφασίσαμε να φέρουμε έστω λίγο πιο κοντά μας, τα αγαπημένα μας άνθη, μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας και τυπώνουμε την «Αφίσα της Άνοιξης», με την ευχή και την ελπίδα να ανοίξουν σύντομα οι ζωές όλων μας ξανά.

Η αφίσα είναι γεμάτη συμβολισμούς και αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο τα ανάμεικτα συναισθήματα της φετινής άνοιξης: την κλειστή πόρτα της ζωής μας λόγω πανδημίας σε αντιδιαστολή με το ανοιχτό, ανθισμένο κλαδί της ροδακινιάς. Η φωτογραφία της Εύης Τσιώμου, από τον περσινό διαγωνισμό φωτογραφίας του ΤΟΒ, συνδυάζεται με την ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη με στόχο να προβληματίσει, να εκφράσει και να τονώσει το ηθικό του εμπορικού κόσμου και των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, μέσω της σελίδας του ΤΟΒ στα social media, απαντάμε στην κατήφεια του εγκλεισμού με φωτογραφία και ποίηση. Φωτογραφίες που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς φωτογραφίας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές «ντύνονται» με στίχους αγαπημένων ποιητών, αλλά και με τα χαρακτηριστικά γιαπωνέζικα χαϊκού.

Η φετινή δράση είναι αφιερωμένη σε όλους τους συνανθρώπους μας, τους οποίους καλούμε να μοιραστούν το μήνυμα της Ανθοφορίας, με την ελπίδα η επόμενη Άνοιξη να είναι αληθινή και προπαντός βιωματική, όπως ονειρεμένα θέλουμε να τη ζούμε κάτω από τις Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας.


Έχει διαβαστεί 1537 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1567 επισκέπτες και 0 μέλη.