Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ & ΠΟΙΗΣΗ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ & ΠΟΙΗΣΗ

Κοινή δράση Τουριστικού Ομίλου Βέροιας – Εμπορικού Συλλόγου

Ανθισμένες Ροδακινιές: Μήνυμα ελπίδας με φωτογραφία και ποίηση

Σε μία χρονική περίοδο που η ζοφερή πραγματικότητα και τα δυσάρεστα γεγονότα περισσεύουν, η Βέροια έχει ένα μοναδικό προνόμιο να ζει κάθε άνοιξη τη δική της Αναγέννηση! Οι Ανθισμένες Ροδακινιές αψηφούν την πανδημία και καλωσορίζουν την Άνοιξη, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλους μας!

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας από το 2014 και κάθε Μάρτιο, αναδεικνύει με τις δράσεις του το μοναδικό φαινόμενο της Ανθισμένης Ροδακινιάς και κατάφερε μέσα σ’  αυτά  τα χρόνια να ταξιδέψουν οι εικόνες της περιοχής μας σε όλη την υφήλιο, απ’ άκρη σ’ άκρη. Αποκορύφωμα της προσπάθειας αποτέλεσε η πρόσφατη προβολή της Βέροιας και του ολάνθιστου ροζ κάμπου στην εκπομπή του National Geographic «Η Ευρώπη από ψηλά» όπου η Βέροια με τις Ανθισμένες Ροδακινιές εμφανίστηκε ανάμεσα στον Παρθενώνα, τα Μετέωρα και τη Σαντορίνη, ως ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει κανείς να επισκεφθεί στην Ελλάδα!

Δυστυχώς και φέτος οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να διοργανώσουμε τις δράσεις που επιθυμούσαμε. Και αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό… αποφασίσαμε να φέρουμε έστω λίγο πιο κοντά μας, τα αγαπημένα μας άνθη, μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας και τυπώνουμε την «Αφίσα της Άνοιξης», με την ευχή και την ελπίδα να ανοίξουν σύντομα οι ζωές όλων μας ξανά.

Η αφίσα είναι γεμάτη συμβολισμούς και αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο τα ανάμεικτα συναισθήματα της φετινής άνοιξης: την κλειστή πόρτα της ζωής μας λόγω πανδημίας σε αντιδιαστολή με το ανοιχτό, ανθισμένο κλαδί της ροδακινιάς. Η φωτογραφία της Εύης Τσιώμου, από τον περσινό διαγωνισμό φωτογραφίας του ΤΟΒ, συνδυάζεται με την ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη με στόχο να προβληματίσει, να εκφράσει και να τονώσει το ηθικό του εμπορικού κόσμου και των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, μέσω της σελίδας του ΤΟΒ στα social media, απαντάμε στην κατήφεια του εγκλεισμού με φωτογραφία και ποίηση. Φωτογραφίες που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς φωτογραφίας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές «ντύνονται» με στίχους αγαπημένων ποιητών, αλλά και με τα χαρακτηριστικά γιαπωνέζικα χαϊκού.

Η φετινή δράση είναι αφιερωμένη σε όλους τους συνανθρώπους μας, τους οποίους καλούμε να μοιραστούν το μήνυμα της Ανθοφορίας, με την ελπίδα η επόμενη Άνοιξη να είναι αληθινή και προπαντός βιωματική, όπως ονειρεμένα θέλουμε να τη ζούμε κάτω από τις Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας.


Έχει διαβαστεί 1517 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 517 επισκέπτες και 0 μέλη.