Τετάρτη, 20 Νοέ, 2019

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Τα μέτρα της κυβέρνησης ενισχύουν τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο . Να αυξηθεί η αλληλεγγύη του λαού
  • Ένα χρόνιο αίτημα της Επισκοπής  επιλύεται με την ανακαίνιση χώρων του Γυμνασίου
  • ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Με «κλειστά κέντρα» σε πέντε νησιά η συνέχιση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών
  • «Ο ΔΡΑΚΟΣ» του Σβαρτς: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιούχων
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Τα μέτρα της κυβέρνησης ενισχύουν τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο . Να αυξηθεί η αλληλεγγύη του λαού1 Ένα χρόνιο αίτημα της Επισκοπής  επιλύεται με την ανακαίνιση χώρων του Γυμνασίου2 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Με «κλειστά κέντρα» σε πέντε νησιά η συνέχιση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών3 «Ο ΔΡΑΚΟΣ» του Σβαρτς: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ5 Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιούχων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Αφιέρωμα στην παλαιά (Βυζαντινή) Μητρόπολη Βέροιας» του Θεόδωρου Πολυχρονιάδη

print
email
από Η Άλλη Άποψη
«Αφιέρωμα στην παλαιά (Βυζαντινή) Μητρόπολη Βέροιας» του Θεόδωρου Πολυχρονιάδη

Κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο του Θεόδωρου Πολυχρονιάδη με τίτλο: «Αφιέρωμα στην παλαιά (Βυζαντινή) Μητρόπολη Βέροιας». Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση που περιλαμβάνει τα αποστάγματα της πολυσχιδούς δραστηριότητάς του: Τους στοχασμούς και τις ενέργειες του για την αποκατάσταση της Παλιάς Μητρόπολης, ως μέλος της κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας. Τς λογοτεχνικές του ευαισθησίες που διοχετεύονται σε 5 διηγήματα και 18 ποιήματα καθώς και άρθρα του, γενικού ενδιαφέροντος αλλά και βιβλιοκριτικής του για τοπικούς συγγραφείς.

Η αξία του συγκεκριμένου βιβλίου έγκειται στο γεγονός ότι μέσα από την προσωπική οπτική και καταγραφή καλλιτεχνική ή δημοσιογραφική αναδεικνύεται η σύγχρονη Βέροια με τα προβλήματά της, τις ανάγκες της, τις ομορφιές της και το ανθρώπινο δυναμικό της. Αναδεικνύονται επίσης τα προβλήματα και οι διεργασίες της νεοελληνικής κοινωνίας. Γι’αυτό η ανάγνωσή του είναι χρήσιμη και διαφωτιστική σε πολλά επίπεδα . Λειτουργεί ως καθρέφτης, προβληματίζει, θέτει ζητήματα, παρακινεί σε δράση.

Ακάματος εργάτης του Πολιτισμού και του κοινωνικού γίγνεσθαι του τόπου μας ο Θόδωρος Πολυχρονιάδης συνεχίζει να χαράζει το ισχυρό του αποτύπωμα, έχοντας σ’αυτό του το εγχείρημα ως συνεργάτες τον Φιλόλογο και Συγγραφέα Θωμά Γαβριηλίδη που είχε την φροντίδα και την επιμέλεια της έκδοσης και την εγγονή του, Ιωάννα Μπουσμπούκη που ανέλαβε την καλλιτεχνική φωτογράφιση της Παλιάς Μητρόπολης.

Έχει διαβαστεί 84 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 17 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος Α 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 107 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά