Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Αφιέρωμα στον Θανάση Παπαζώτο στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «Συναγωγή Μνήμης» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, ώρα 11:00 π.μ., στη αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Θανάση Παπαζώτο, διακεκριμένο βυζαντινολόγο, ο οποίος υπηρέτησε στην 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αρχικά ως επιμελητής αρχαιοτήτων (1985-1988) και στη συνέχεια ως Διευθυντής της Εφορείας (1988-1990), και διοργανώνεται για να τιμήσει το έργο του και ειδικότερα να αναδείξει τη μεγάλη προσφορά του στη Βέροια, μέσα από την πνευματική του παρακαταθήκη, η οποία αποτυπώνεται στην πλούσια εργογραφία του για την ιστορία, την τέχνη και την τοπογραφία της πόλης.

Αφορμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η έκδοση από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με την ευγενική χορηγία της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας, του βιβλίου του Μακεδονικά Αποσημειώματα, Βυζαντινά-Μεταβυζαντινά, στο οποίο περιλαμβάνονται αδημοσίευτα άρθρα του σχετικά με ζητήματα αρχαιολογικά, ιστορικά, προσωπογραφικά, εικονογραφικά κ.α. που συντάχθηκαν την τελευταία περίοδο τα μακρόχρονης ασθένειας του.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος, όπως οι κ.κ. Αναστασία Τούρτα, Ευτέρπη Μαρκή, Βασίλης Κ. Κατσαρός, Βαγγέλης Μαλαδάκης, Γιάννης Καισαρίδης, Μαρία Χειμωνοπούλου θα μιλήσουν για τον επιστήμονα και άνθρωπο Θανάση Παπαζώτο, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι κ.κ. Αγγελική Κοτταρίδη, Ολυμπία Μπέτσα, Ιόλη Βιγγοπούλου, Ταξιάρχης Κόλιας και Αντώνης Γκαλίτισιος.

Πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, 23310 29737, efahma@culture.gr και Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 23310 24494, info@libver.gr

Έχει διαβαστεί 576 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1153 επισκέπτες και 0 μέλη.