Δευτέρα, 25 Ιαν, 2021

  • Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Rafale», σειρά έχουν οι φρεγάτες αυξάνοντας τον λογαριασμό για τον λαό
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/1
  • Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Βέροια
  • Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΠΑ Βέροιας
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική
Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Rafale», σειρά έχουν οι φρεγάτες αυξάνοντας τον λογαριασμό για τον λαό1 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/13 Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Βέροια4 Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΠΑ Βέροιας5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοιχεία σοκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του #ΠΟΥ και της @UNICEF που αποτυπώνονται στο γράφημα: - 1στα  4νοσοκομεία στο κόσμο δεν διαθέτει τρεχούμενο νερό - 1στα 10 βασικές υπηρεσίες υγιεινής και απολύμανσης. Ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο! ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Περισσότερα

Αποκριά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη

Ο Φεβρουάριος, μήνας Αποκριάς, μας εμπνέει για ποικίλες μεταμορφώσεις και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους… Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να μασκαρευτούμε, να ζωγραφίσουμε, να κάνουμε κατασκευές,  ρομποτάκια, mail art…

 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εγγραφές από Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Ο μικρός σκαντζόχοιρος μια χειμωνιάτικη μέρα» της Κριστίνα Μπάτλερ. Η βαρυχειμωνιά κατέστρεψε τη φωλιά του μικρού σκαντζόχοιρου. Ποιους θα βρει στον δρόμο του και ποιος θα τον βοηθήσει να φτιάξει και πάλι το σπίτι του; Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 10.00-11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.


Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Χειμώνας και η Κουκουβάγια κάνει μια ηρωική διάσωση» της Anita Loughrey & Daniel Howarth. Πετάξτε μαζί με την κουκουβάγια και ανακαλύψτε την αστραφτερή παραμυθοχώρα του χειμώνα. Σας περιμένουμε για να δημιουργήσουμε μοναδικές χάρτινες κουκουβάγιες σε διάφορα χρώματα. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, 4.00-5.30 το απόγευμα
«Το δέντρο της αποκριάς». Σε όλη την Ελλάδα αναβιώνουν μέχρι σήμερα γνωστά ή άγνωστα αποκριάτικα έθιμα κρατώντας ζωντανή την ελληνική παράδοση. Σας περιμένουμε για να κατασκευάσουμε μαζί το δέντρο της αποκριάς με σερπαντίνες και κομφετί   και παράλληλα να μάθουμε μέσα από εικόνες τα έθιμα του κάθε τόπου. Για παιδιά 5-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα.
«Το καρναβάλι στη ζωγραφική – ζωγραφίζοντας με τον Μιρό». Θα μάθουμε λίγα πράγματα για τη ζωή του, θα παρατηρήσουμε έργα του, θα επικεντρωθούμε στη τεχνική του και θα φτιάξουμε τους δικούς μας αποκριάτικους πινάκες. Φέρτε μια ολόσωμη φωτογραφία σας. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 4-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Ο Αρλεκίνος» της Ζωρζ Σαρή. Κυριακή της αποκριάς και ένα μικρό αγόρι που είναι φτωχό δεν έχει στολή για να μασκαρευτεί. Η Φαντασία ανοίγει ένα μαγικό μπαούλο γεμάτο με πολύχρωμα κουρέλια και τον μεταμορφώνει σε ένα πανέμορφο Αρλεκίνο…. Ελάτε να κατασκευάσουμε τον δικό μας ιπτάμενο Αρλεκίνο σε μόμπιλε. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, 11.30-12.30 ο πρωί
«Αρλεκίνος Κολομπίνα μια ιστορία αγάπης φτιαγμένη από μας». Κάτι θέλει να μας πει ο Αρλεκίνος… Γιατί κοιτάζει έτσι μελαγχολικά την Κολομπίνα; Ταξιδεύοντας μέσα σε πίνακες ζωγραφικής των Πικάσο, Ντεγκά, Γκόγια, Ντεραίν και Φερέτι φανταζόμαστε τις περιπέτειες και τις δυσκολίες που πέρασαν οι δυο ήρωες μέχρι να συναντηθούν και να ζήσουν για πάντα αγαπημένοι στο δικό μας πίνακα. Μυθοπλασία και εικαστική δράση. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.


Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, 10.00-11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 9-11 ετών. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.


Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα.
«Το καρναβάλι στη ζωγραφική – ζωγραφίζοντας με τον Πικάσο». Θα μάθουμε λίγα πράγματα για τη ζωή του, θα παρατηρήσουμε έργα του, θα επικεντρωθούμε στη τεχνική του και θα φτιάξουμε τους δικούς μας αποκριάτικους πινάκες. Φέρτε μια ολόσωμη φωτογραφία σας. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 4-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Ο Κιτ και ο μαγικός χαρταετός» της Cooper Helen. Ο Κιτ ένας φιλήσυχος γάτος γνωρίζει και γεύεται πολλές περιπέτειες με την βοήθεια του φίλου του, του μαγικού χαρταετού. Αφήγηση ιστορίας και κατασκευή  μάλλινου χαρταετού. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, 5.30-6.30 το απόγευμα
«Μεξικάνικο καπέλο». Καλώς το καρναβάλι με τους τρελούς χορούς, που ντύνει μασκαράδες μεγάλους και μικρούς. Καλώς το που σκορπάει κορδέλες κομφετί, είναι για τα παιδάκια η πιο τρελή γιορτή… Κατασκευή μεξικάνικου καπέλου. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, 10.00-11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.


Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Η Κυρα- Σαρακοστή». Την Κυρα-Σαρακοστή, που είναι έθιμο παλιό οι γιαγιάδες μας τη φτιάχνουν με αλεύρι και νερό. Για στολίδι την φορούσαν στο κεφάλι της σταυρό και το στόμα της ξεχνούσαν γιατί νήστευε καιρό. Και μετρούσανε τις μέρες με τα πόδια της τα επτά, κόβαν ένα τη βδομάδα μέχρι να ‘ρθει η πασχαλιά. Ελάτε να μάθουμε το έθιμο της κυρα-Σαρακοστής και να την κατασκευάσουμε. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
Γνωριμία με τον Ελ Γκρέκο. Με αφορμή το έτος Ελ Γκρέκο (2014) θα γνωρίσουμε τη ζωή και τα έργα του διάσημου έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, και θα δημιουργήσουμε δικές μας ζωγραφιές με μεικτές τεχνικές. Έμπνευση θα αποτελέσει η Διεθνής έκθεση Mail Art «Wo+Men in R.E.D» που φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, 10.00-11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 9-11 ετών. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Εγγραφές από Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 11.00-12.30 το πρωί
«Εργαστήρι ταχυδρομικής τέχνης για την αγάπη».  Η εικαστική ομάδα TeeToTuM στα πλαίσια της έκθεσης ταχυδρομικής τέχνης διοργανώνει εργαστήρι Κολάζ – Mail Art  με θέμα την αγάπη. Αφορμή και έμπνευση του εργαστηρίου, αποτελεί η Διεθνής mail art έκθεση “Wo+Men in RED” που παρουσιάζεται στον ημιώροφο της ΔΚΒΒ μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2015.Το εργαστήρι θα διευθύνει η Γεωργία Γρηγοριάδου χαράκτρια. Τα έργα που θα δημιουργηθούν, όχι μεγαλύτερα από το μέγεθος μιας καρτ ποστάλ, θα αποσταλούν ταχυδρομικώς σε άλλους mail artists σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μία δράση της Αμερικανικής Γωνιάς της Βιβλιοθήκης. Σας περιμένουμε στα κόκκινα, με πολύ αγάπη! Για άτομα όλων των ηλικιών. Με προεγγραφή. Στον ημιόροφο της Βιβλιοθήκης.


Τετάρτη 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου, 6.00-8.00 το απόγευμα
Τι ξέρετε για το αγωνιστικό Σκραμπλ; Ο Όμιλος Σκραμπλ Βέροιας σας προσκαλεί να γνωρίσετε το Scrabble (Σκραμπλ) το διασημότερο παιχνίδι λέξεων στον κόσμο. Ξεκινήστε να παίζετε και σύντομα θα το μάθετε. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.  


Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

 

           

 

Έχει διαβαστεί 453 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 13 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία -1 ως 9 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 177 επισκέπτες και 0 μέλη.