Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα
«Βάλτε κλειδιά, αμπαρωθείτε κι ανάψτε κεριά στον Άη Νικόλα»
από Η Άλλη Άποψη
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: «Πνοές Ανέμων»
Θεματική Περιήγηση
«Βάλτε κλειδιά, αμπαρωθείτε κι ανάψτε κεριά στον Άη – Νικόλα»
Την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση σε βυζαντινούς ναούς της Βέροιας, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: «Πνοές Ανέμων». Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου. Θα συναντηθούμε στις 11:30 π.μ. στην είσοδο επί της οδού Βενιζέλου.
Οι Άγιοι, βοηθοί και παραστάτες στις δοκιμασίες, μας προφυλάσσουν από αρρώστιες, πειρασμούς, δεινά και συμφορές. Με μια περιήγηση αφιερωμένη στην προστασία από τους ισχυρούς ανέμους, τις καταιγίδες και τα άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, επισκεπτόμαστε βυζαντινούς ναούς της Βέροιας, μαθαίνουμε για το βίο των αγίων, αναζητούμε συμβολισμούς στα προσωνύμια τους και συνδέουμε τη θαυματουργή τους δράση με την ιστορία του τόπου μας.