του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Βραδιά Ποίησης και Μουσικής του Ηλία Τσέχου
από Η Άλλη Άποψη
Μια μοναδική βραδιά ποίησης, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι τυχεροί βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Και ήταν δεκάδες όχι μόνο από κάθε γωνιά της Ημαθίας, αλλά και από μια σειρά νομούς της Ελλάδας που ήρθαν να τιμήσουν τον ποιητή και κοινωνικό αγωνιστή Ηλία Τσέχο.
Τον μεγάλο Ημαθιώτη ποιητή πλαισίωσαν ποιητές, λόγιοι, ηθοποιοί, συνθέτες, μουσικοί, φίλοι και λάτρεις της ποίησης του, σε μια βραδιά όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το «Αγριόχορτο στόμα».
H Ευγενία Καβαλάρη ανέλαβε την παρουσίαση της βραδιάς τονίζοντας ότι ο «Ηλίας Τσέχος ανάβει στίχους για να ξορκίσει το κακό στη χώρα».
Το «Αγριόχορτο στόμα» παρουσίασαν οι Χρήστος Μπίντας, Σίμος Ανδρονίδης, Δήμητρα Σμυρνή, Ιωάννης Μυλωνάς, Παντελής Τσαλουχίδης.
Συμμετείχαν οι μουσικοί: Νίκος Βαρούδης, Κατερίνα Μυλωνά, Σάββας Παπαδόπουλος (Νάουσα) - μελοποιημένος λόγος Ηλία Τσέχου, Σωκράτης Βότσκος, Δάνης Κουμαρτζής (Αριδαία), Δέσποινα Κανελλιάδου, Μάκης Δημελής (Γιαννιτσά) - τραγουδούν Ηλία Τσέχο σε συνθέσεις Τάσου Γκρους.Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκαν φρούτα και κρασιά της περιοχής, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η προσφορά…σούπας από κατάστημα της Νάουσας.