του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Δανεικά τα γλυπτά του Παρθενώνα ζητάει από τον Μπ. Τζόνσον ο Κυρ. Μητσοτάκης για το 2021
από Η Άλλη Άποψη
Να δανείσει η Βρετανία στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.
Με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Observer» ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως με αφορμή τους γιορτασμούς του 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ‘21 «θα προτείνω στον Μπόρις: Ώς μια πρώτη κίνηση, να σταλούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα ως δάνειο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά μας θα στείλουμε πολύ σημαντικά αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βγει ποτέ από τη χώρα μας, για να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο».
Πρόκειται για πρόταση ανταλλαγής εκθεμάτων ανάλογη με αυτή που έκανε και στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Σε ότ,ι αφορά το αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρει ότι «η απαίτησή μας για επιστροφή των Γλυπτών παραμένει ακέραια».
Ο Observer αναφέρεται, τέλος, σε δημοσκόπηση του YouGov, η οποία διεξήχθη το 2014 και αποκάλυψε ότι μόλις το 23% των ερωτηθέντων επιθυμεί να παραμείνουν τα Γλυπτά στο Ηνωμένο Βασίλειο.