Παρασκευή, 27 Νοέ, 2020

  • "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης
  • Ομολογία Χρυσοχοΐδη...
  • Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/11
  • Η Ελλάδα πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να δεσμευτούν ξενοδοχεία και καταλύματα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού
"Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης1 Ομολογία Χρυσοχοΐδη...2 Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/114 Η Ελλάδα πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να δεσμευτούν ξενοδοχεία και καταλύματα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγιάτρευτο αδιέξοδο

Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του. Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπερά... Περισσότερα

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

από Η Άλλη Άποψη
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας και διοργανώνει δράσεις για παιδιά από τις 16 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μπορείς να εξερευνήσεις κάτι πορτοκαλί; Κάτι μικροσκοπικό; Κάτι φανταστικό; Φέτος στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας  όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν. Σας περιμένουμε!!!

 

18 ΙΟΥΛΙΟΥ – 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
Δράσεις για παιδιά
Εγγραφές από Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Δευτέρα 18 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί
«Ένας συνδετήρας». Τι συνδέει το καλοκαίρι, τη βιβλιοθήκη και τα παιδιά; Εργαστήριο συλλογής λέξεων. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τρίτη 19 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί
«Ένας χρησιμοποιημένος φάκελος». Άδειοι φάκελοι μεταμορφώνονται σε κάτι φανταστικό.  Εργαστήριο κατασκευών. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τετάρτη 20 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί
«Κάτι πορτοκαλί». Τι θα γίνει αν ο Τζωρτζ κι ο Ντέιβιντ δεν είναι φρόνιμοι; Εργαστήριο αφήγησης βασισμένο στα βιβλία «Ωχ όχι, Τζωρτζ» του Chris Haughton και  «’Οχι Γιωργάκη» του David Shannon. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Πέμπτη 21 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί
«Ένας φανταστικός τόπος». Ποια πόλη έχει 118 κτίρια με 454 παράθυρα, 51 αυτοκίνητα, 12 πλοία και 94 γλυκά; Το μαθαίνουμε στο βιβλίο «Μεγάπολις» της Clea Dieudonne και κτίζουμε τη δική μας φανταστική πόλη. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Παρασκευή 22 Ιουλίου, 10:30-12:00 το πρωί
«Μια μηχανή». Μπορείς να φωτογραφήσεις τη σκιά σου; Πόσο αστείος ή πόσο περίεργος φαίνεσαι; Εργαστήρι φωτογραφίας. Με τη Δέσποινα Φάκα. Για παιδιά 9-15 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τρίτη 26 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί
«Κάτι μικροσκοπικό». Μικροοργανισμοί βρίσκονται παντού, τόσο μικροί που μοιάζουν αόρατοι στα μάτια μας. Πρέπει να συστηθούμε μαζί τους και να γνωρίζουμε πώς να αποφεύγουμε δυσάρεστες συναντήσεις μαζί τους. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τετάρτη 27 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί
«Ένα μανταλάκι». Με τα μανταλάκια απλώνουμε τα ρούχα μας αλλά και τα αγαπημένα μας παραμύθια. Εργαστήριο χρονογραμμής. Με την Ιωάννα Φωτιάδου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Πέμπτη 28 Ιουλίου, 10:30-12:00 το πρωί
«Κάτι που είναι φανταστικό (της φαντασίας, που δεν υπάρχει πραγματικά)». Γράφουμε έναν χάρτη της Μνήμης. Εργαστήριο δημιουργικής γραφής όπου συζητάμε για τις όμορφες εμπειρίες της ζωής μας, μέσα από συγκεκριμένα τοπία ή σημεία και τις αποτυπώνουμε στο χαρτί. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 
στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.  Με την Diane Thiel, συγγραφέα 10 βιβλίων και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο του Νέο Μεξικό και Κώστα Χατζηλαμπρινό, καθηγητή Γεωγραφίας και Περιβαλλοντικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Νέο Μεξικό. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Παρασκευή 29 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί
«Ένα σπιτικό». Πόσοι άνθρωποι ζουν στο σπίτι σας; Πόσα πόδια, χέρια, δόντια και τρίχες έχουν; Θα το ανακαλύψουμε μαζί και θα κάνουμε το δικό μας σπίτι. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Σάββατο 30 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί
«Μια ευχή». Θέλεις να γράψεις κάτι που να μην το καταλαβαίνει κανείς; Δημιούργησε τον δικό σου κώδικα και γράψε την ευχή σου. Παιχνίδι με τα γράμματα. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Δευτέρα 1 Αυγούστου, 10:30-12:00 το πρωί
«Πλαστικά αντικείμενα διαφορετικών σχημάτων».  Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο. Εργαστήριο ρομποτικής.


Τρίτη 2 Αυγούστου, 10:30-12:00 το πρωί
«Κάτι σπασμένο ή κατεστραμμένο».  Φέρτε μαζί σας φτυαράκι και τσουγκράνα, ελάτε να γίνετε αρχαιολόγοι και να πάρετε μέρος σε ένα εργαστήριο αρχαιολογικής ανασκαφής. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τετάρτη 3 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί
«Κάτι που έχει μια τρύπα».  Πόσες τρύπες μπορείτε να βρείτε στη Βιβλιοθήκη; Ποια μουσικά όργανα έχουν τρύπες; Ανακαλύψτε το και φτιάξτε το δικό σας μουσικό όργανο. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Πέμπτη 4 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί «Ένας λεκές από κάτι υγρό». Αν αναμίξουμε κίτρινο και μπλε χρώμα τι νέο χρώμα θα βγει; Τα χρώματα φτιάχνουν καινούργια χρώματα; Εργαστήριο εικαστικών. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Παρασκευή 5 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί
«Κάτι με βούλες». Ελάτε να ανακαλύψουμε τι θα σχηματισθεί εάν ενώσουμε τις βούλες, που βρίσκονται σκόρπιες σ’ ένα φύλλο χαρτιού! Εργαστήριο εικαστικών.Με την Κατερίνα Αναστασίου.Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Δευτέρα 8 Αυγούστου, 10:30-12:00 το πρωί
«Τέσσερα τετράγωνα». Με τέσσερα τετράγωνα φτιάχνουμε μια ιστορία! Εργαστήριο κόμικς.Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Τρίτη 9 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί
«Ένα οριγκάμι». Γνωρίζουμε την τεχνική της χαρτοδιπλωτικής μέσα από τις προσωπικές μας κατασκευές! Εργαστήριο οριγκάμι. Με την Ιωάννα Φωτιάδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Club Ρομποτικής για παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών
Εγγραφές από Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016


Club Ρομποτικής LEGO MindStorms EV3.
Έλα να γνωρίσουμε μαζί το ανανεωμένο Club ρομποτικής που έχει τα νέα Lego MindStorms EV3.
Για παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών.
Με τον Γιώργο Μπίκα (geobikas@libver.gr)
Δευτέρα 25, Τρίτη 26, Τετάρτη 27, Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιουλίου,
11:00-14:00 το πρωί – (κύκλος 5 συναντήσεων)

 

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση
να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.


Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή
στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

 

 

 

Έχει διαβαστεί 219 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 160 επισκέπτες και 0 μέλη.