Κυριακή, 25 Οκτ, 2020

  • Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/10
  • Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον
  • Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων
  • Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)
  • Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία
Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/102 Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον3 Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων4 Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)5 Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πανδημία: Κυβέρνηση και εργοδοσία…ξεσάλωσαν!

Το β' τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια περίοδο, 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και του κατώτατου μισθού (650 ευρώ μεικτά). Το ίδιο τρίμηνο, το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν μισθό μέχρι 200 ευρώ εκτινάχτηκε από τ... Περισσότερα

Διονύσης Καρολίδης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προμηθέα» της Βέροιας: «Δεν ενδιαφέρονται για την επιβίωση των Πολιτιστικών Συλλόγων»

από Η Άλλη Άποψη
Διονύσης Καρολίδης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προμηθέα» της Βέροιας: «Δεν ενδιαφέρονται για την επιβίωση των Πολιτιστικών Συλλόγων»

Συνέντευξη την Δευτέρα 12/10 έδωσε στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προμηθέας» της Βέροιας Διονύσης Καρολίδης.

Αναφέρθηκε στη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προμηθέας» που όπως τόνισε «από το 1975 λειτουργεί συνεχώς, αναπτύσσοντας πλούσια και πολύμορφη δράση».Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα τμήματα που λειτουργούν όπως χορευτικό (ενηλίκων και παιδικό), χορωδίας , ζωγραφικής, θεάτρου (ενηλίκων, παιδικό) βιβλιοθήκης κ.α

Επίσης σημείωσε ότι στα τμήματα αυτά συσπειρώνουν εκατοντάδες, ενώ τις καθημερινές «πάνω από 100 περνούσαν από τα γραφεία του Συλλόγου». Και συνέχισε αναφερόμενος στο σήμερα: «Από τον Μάρτιο λόγω πανδημίας σταμάτησε ουσιαστικά η λειτουργία του, κάθε είδους εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει». Αυτό έχει όμως όπως τόνισε «επιπτώσεις και στην ίδια την βιωσιμότητα του Συλλόγου» δηλαδή είχε δραματικές επιπτώσεις και στα οικονομικά του Συλλόγου. Με παράπονο μάλιστα αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό λέγοντας: «Η δημοτική αρχή  απάλλαξε τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος- λόγω κορονοϊου- από τα δημοτικά τέλη, δεν έκανε όμως το ίδιο και στους πολιτιστικούς συλλόγους».

Η κατάσταση αυτή των πολιτιστικών συλλόγων που οδηγούνται μαθηματικά στο κλείσιμο είναι και η αιτία που οδήγησε τον σύλλογο, μαζί με αυτόν των Μικρασιατών να πάρουν την πρωτοβουλία για κάλεσμα σύσκεψης των πολιτιστικών φορέων της περιοχής στις 16/10. «Στη σύσκεψη αυτή θέλουμε να ανταλλάξουμε σκέψεις τόσο για τα οικονομικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε, όσο και για ζητήματα όπως με ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να συνεχίσουμε την λειτουργία των τμημάτων μας ή να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις». Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική τόσο στις δημοτικές αρχές, όσο και στους τοπικούς βουλευτές τονίζοντας ότι πρακτικά «κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους πολιτιστικούς συλλόγους» και για τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν. Θα είναι τελικά «μία συνάντηση για την επιβίωση του Πολιτισμού και των Συλλόγων που τον υπηρετούν».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το πώς τελικά καταφέρνει και επιβιώνει οικονομικά ο Σύλλογος, τόνισε ότι αυτός στηρίζεται στη συνδρομή των 10 ευρώ το χρόνο των 200 περίπου ταμειακά εντάξει μελών, στο ότι τα μέλη του Δ.Σ με φιλότιμο συνεισφέρουν σταθερά από τη τσέπη τους, καθώς και από τα έσοδα των εκδηλώσεων, ενώ τα πάγια έξοδα των μήνα είναι περίπου 600 ευρώ. Μάλιστα ακόμη και η ΔΕΥΑΒ τους υποχρεώνει τα τελευταία 2 χρόνια να πληρώνουν τα τέλη, ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε παλιότερα. Εδώ εξέφρασε και την πικρία του τονίζοντας ότι : «Κάποιοι με ψεύτικα προφίλ στο fb λένε ότι τα κονομάμε από τις εκδηλώσεις και άλλες κακεντρέχειες. Όλα είναι διαφανή. Ας έλθουν να αναλάβουν αυτοί που αμφιβάλουν το Δ.Σ». Αναφερόμενος στα προβλήματα με τον χώρο που στεγάζεται ο Σύλλογος σημείωσε ότι ο δήμος απαντά ότι δεν υπάρχει χώρος στην περιοχή για παραχώρηση , «ενώ εάν υπήρχε βούληση θα υπήρχε λύση».

Άσκησε ακόμη κριτική στην ΚΕΠΑ υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς η ΚΕΠΑ με διάφορους τρόπους προσπαθεί να κλείσει του πολιτιστικούς συλλόγους και αυτό το λέω με πίκρα». Σημείωσε τη μη συνεργασία της ΚΕΠΑ με το ντόπιο δυναμικό καθώς και ότι «η ΚΕΠΑ δεν μας καλεί για συνεργασία χρόνια τώρα» και υποστήριξε ότι «ας έκανε μία εκδήλωση λιγότερη και με τα χρήματα αυτά να ενίσχυε τη λειτουργία και δράση των πολιτιστικών συλλόγων και υπήρχαν τρόποι γι’ αυτό». Επίσης αναφερόμενος για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (σε συνεργασία με την αντιδημαρχία τουρισμού) σημείωσε ότι «όχι μόνο δεν έρχονται αλλά και την ίδια μέρα βάζουν παράλληλες εκδηλώσεις». Η κριτική προς την ΚΕΠΑ συνεχίστηκε και στην αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων τον Μάρτιο από μέρους της και την επανέναρξή τους τον Σεπτέμβρη εκφράζοντας την απορία του σχετικά με τα κριτήρια, ζητώντας ουσιαστικές απαντήσεις.

Τέλος αναφερόμενος στην μεγάλη του αγάπη, το θέατρο,  τόνισε με πίκρα: «Προσπαθήσαμε αλλά λόγω κορονοϊου δεν τα καταφέραμε. Είχαμε ετοιμάσει τον Απρίλιο παράσταση (αυτή τη φορά Δράμα) με τίτλο «Το πανηγύρι». Ελπίζουμε όμως να μπορέσουμε να την ανεβάσουμε μέχρι τέλος της χρονιάς και θα είναι για την μνήμη του αξέχαστου Νίκου Μποζίνη».

 

 

Έχει διαβαστεί 638 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 8 ως 22 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 556 επισκέπτες και 0 μέλη.