Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑΟΥΣΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

από Η Άλλη Άποψη
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΝΑΟΥΣΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Προκήρυξη Μαθητικού Διαγωνισμού

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021) το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στην 6/2020 συνεδρίασή του αποφάσισε να προκηρύξει μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Η επανάσταση στη Μακεδονία – Νάουσα. 200 χρόνια μετά», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού των δημοτικών σχολείων της Ημαθίας και πιο συγκεκριμένα στους μαθητές των τάξεων Γ΄ έως Στ΄ Δημοτικού.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές να έλθουν σε επαφή με την ιστορία του τόπου, να γνωρίσουν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μακεδονία και ειδικότερα στη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή κατά την επανάσταση των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία τους για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της εποχής καθώς και για την ιστορική εξέλιξη μέχρι την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Με αφορμή τα παραπάνω οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καλούνται ανάλογα με το ηλικιακό του επίπεδο:

 

 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Συμμετοχές

α) Μαθητές Γ΄ - Δ΄ Δημοτικού: Παραγωγή καλλιτεχνικού έργου (ζωγραφική, κολάζ με θέμα το οποίο σχετίζεται με το διαγωνισμό και μπορεί να αναδεικνύει πρόσωπα, μάχες, ενέργειες των αγωνιστών, τοπία κ.τ.λ.)

β) Μαθητές Ε΄ - Στ΄ Δημοτικού: Παραγωγή γραπτού ή ποιητικού λόγου ή καλλιτεχνικού έργου με ή χωρίς τη χρήση ψηφιακών μέσων ή συνδυασμός και των δύο (παραγωγή γραπτού δοκιμίου ή ποιήματος μέσω του οποίου παρουσιάζονται πτυχές του ιστορικού γεγονότος, όπως τις αντιλαμβάνονται οι μαθητές, παρουσιάζεται η οπτική των μαθητών για το επαναστατικό κίνημα και τις συνέπειές του στη μετέπειτα εξέλιξη της οθωμανικής κυριαρχίας έως την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, εκφράζονται τα συναισθήματα των μαθητών για τον απελευθερωτικό αγώνα και τη θυσία των Ελλήνων συντοπιτών τους κ.ά. ή ζωγραφική ή κολάζ με ή χωρίς τη χρήση ψηφιακών μέσων και θέμα το οποίο σχετίζεται με το διαγωνισμό και μπορεί να αναδεικνύει πρόσωπα, μάχες, ενέργειες των αγωνιστών, τοπία κ.τ.λ.).

Για την αξιολόγηση των έργων των συμμετεχόντων συνίσταται από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. ειδική πενταμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από δύο μέλη του Δ.Σ της Ε.Μ.Ι.Π.Η., δύο εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έναν καλλιτέχνη με καταγωγή από την Ημαθία και συγκεκριμένα από τους: α) Ολυμπία Μπέτσα – Γραμματέα Ε.Μ.Ι.Π.Η., π. Αθανάσιο Βουδούρη – Μέλος Ε.Μ.Ι.Π.Η., Εμμανουήλ Ξυλοφόρο – Εκπαιδευτικό ΠΕ 70, Αικατερίνη Αναστασίου – Εκπαιδευτικό ΠΕ 08 και Βίκυ Παπατζίκου – Γκαλερίστα.

 

Αποστολή συμμετοχών

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά προς την Ε.Μ.Ι.Π.Η. στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@emipi.gr αίτηση συμμετοχής στο μαθητικό διαγωνισμό (επισυνάπτεται) μαζί με το αντικείμενο συμμετοχής σε αυτόν μέχρι την 23η Μαΐου 2021 με την ένδειξη για τον μαθητικό διαγωνισμό «Η επανάσταση στη Μακεδονία – Νάουσα. 200 χρόνια μετά».

 

Αποτελέσματα - Διακρίσεις

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα προκύψουν μετά από συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 και τα έργα που θα βραβευτούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση.

Από κάθε κατηγορία θα βραβευτούν δύο συμμετοχές και οι διακριθέντες θα λάβουν τα εξής έπαθλα:

α)Μαθητές Γ΄ - Δ΄ Δημοτικού:

1ο Βραβείο: 1 Tablet

2ο Βραβείο: Ασύρματα ακουστικά

β) Μαθητές Ε΄ - Στ΄ Δημοτικού:

1ο Βραβείο: 1 Tablet

2ο Βραβείο:Ασύρματα ακουστικά

 

Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν επετειακό αναμνηστικό δώρο για τη συμμετοχής τους στο διαγωνισμό.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν λεπτομέρειες και την αίτηση για συμμετοχή στο διαγωνισμό στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://emipi.gr/?p=3009

 

Έχει διαβαστεί 1941 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 517 επισκέπτες και 0 μέλη.