Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου από το Μουσικό Σχολείο της Βέροιας
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Στην κατάμεστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, από το Μουσικό Σχολείο της Βέροιας. Πέρα από τις καθιερωμένες βραβεύσεις των μαθητών που αρίστευσαν, η εκδήλωση περιελάμβανε ένα μουσικό οδοιπορικό στην περίοδο της κατοχής, που συνδυάστηκε με εικόνες της εποχής, αλλά και ανάγνωση κειμένων, καθώς και ιστορικών ντοκουμέντων. Το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν άριστο, δείγμα και της ξεχωριστής δουλειάς που γίνεται εκεί από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και το υψηλό επίπεδο που έχουν κατακτήσει καλλιτεχνικά οι μαθητές.
Εκεί που η εκδήλωση ήταν αδύνατη, ήταν στο περιεχόμενο της κατά την γνώμη μας. Για παράδειγμα (παρά τους στίχους του Φ. Λάδη για τον φασισμό) δεν αναδείχτηκαν οι κοινωνικές ρίζες του φασισμού, δεν υπήρχε καμία αναφορά στο δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, για το γράμμα του Γ.Γ του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη, αλλά και για τις αιτίες π.χ της πείνας στην Κατοχή. Η μεγαλειώδης αντίσταση του Ελληνικού λαού,μετά την Μάχη της Κρήτης, πέρασε μόνο με μία κοινή ΦΩΤΟ του Άρη και του Ζέρβα, καθώς και με δύο ΦΩΤΟ από συνθήματα στον τοίχο με την υπογραφή του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ. Το ίδιο και δεν αναφέρθηκε το ποιοι τελικά (και με πόσους αγώνες και θυσίες) απελευθέρωσαν τον τόπο μας. Δεκαετίες τώρα μετά τη επίσημη αναγνώριση της ΕΑΜικής Αντίστασης, που τα μηνύματα της είναι ζωντανά και επίκαιρα για το σήμερα, το ζητούμενο είναι η ολοκληρωμένη προβολή της στις σχολικές εορτές και τελικά η απόδοση της ιστορικής αλήθειας σε όλη της την έκταση.