Παρασκευή, 19 Απρ, 2019

  • Περιοδεία στην Μελίκη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης
  • Το Εργοστάσιο Ζαχάρεως στο Πλατύ Ημαθίας θα λειτουργήσει και φέτος
  • Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑ
  • Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε κλιμάκιο της ομάδας γυναικών της “Ώρας Ευθύνης”
  •  Οι θέσεις του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη» για κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη
  •  «Ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα σε κάθε γωνιά του δήμου»: Το μήνυμα του κ. Βοργιαζίδη από τους Γεωργιανούς, τη Ράχη και τον Τριπόταμο
Περιοδεία στην Μελίκη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης1 Το Εργοστάσιο Ζαχάρεως στο Πλατύ Ημαθίας θα λειτουργήσει και φέτος2 Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑ3 Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε κλιμάκιο της ομάδας γυναικών της “Ώρας Ευθύνης”4  Οι θέσεις του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη» για κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη5  «Ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα σε κάθε γωνιά του δήμου»: Το μήνυμα του κ. Βοργιαζίδη από τους Γεωργιανούς, τη Ράχη και τον Τριπόταμο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Έκοψε την πίτα του ο Μορφωτικός Σύλλογος «Μίεζα» Κοπανού

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Έκοψε την πίτα του ο Μορφωτικός Σύλλογος «Μίεζα» Κοπανού

 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στην ασφυκτικά γεμάτη και φιλόξενη αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου «Η Μίεζα» Κοπανού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 η κοπή της Βασιλόπιτας, παρουσία του πατέρα Γεώργιου ιερέα Αγ. Παρασκευής Κοπανού, τουΑρχιερατικού επιτρόπου Ειρηνουπόλεως και εκπροσώπου του Μητροπολίτη πατέρα Κωνσταντίνου και του πατέρα Ιωάννη, εφημέριου Άνω Ζερβοχωρίου, του Δ.Σ., μελών, γονέων και φίλων του Συλλόγου.

Η κα Διτσόλα Σταυρούλα (γραμματέας του Συλλόγου) και η πρόεδρος κα Γιώτα Στάρχου προλόγισαν την εκδήλωση, ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί του βουλευτή Ν. Ημαθίας κ. Α. Βεζυρόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Ν. Ημαθίας κ. Κ. Καλαϊτζίδη, του αντιδημάρχου Πολιτισμού Δ.Νάουσας κ. Σ. Βαλσαμίδη και αντιδημάρχου Δ. Βέροιας κ. Γ. Σοφιανίδη.
Μέσα από ένα θεματικό βίντεο έγινε ένας απολογισμός της απερχόμενης χρονιάς με προβολή των δράσεων του Συλλόγου για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση των τοπικών προϊόντων, το «επιχειρείν».
Ευχάριστες οι αναμνήσεις αλλά και μια κρυφή ικανοποίηση πως οι επόμενες δράσεις θα είναι εξίσου μαζικές και επιτυχημένες. Την ατμόσφαιρα έντυσαν ευχάριστα και μελωδικά τα παιδιά- μέλη του Συλλόγου, που τραγούδησαν τα Κάλαντα του Πόντου (της Πρωτοχρονιάς) με τη συνοδεία του τμήματος λύρας και νταουλιού.
Αναμνηστική πλακέτα για την προφορά του στο Σύλλογο δόθηκε στον κ. Σπύρο Μπαλτατζίδη (ιδρυτικό μέλος) για την αμέριστη και συνεχή στήριξη του.
Αξιέπαινη είναι, ακόμη, η πρωτοβουλία του να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται τα παιδιά- μέλη που διακρίθηκαν στον εκπαιδευτικό τομέα ( Γυμνάσιο) Γιαλαμά Βασιλική, Πετρά Νεφέλη και (Λύκειο) Σέπκα Βασιλική, Κασιανίδου Μελίνα, Ιωαννίδου Βιργινία, Δημητρίου Παρασκευή και Καραγιάννη Βασιλική.
Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν εκλεκτά εδέσματα (από Πόντο, Μικρά Ασία, Θράκη, Μακεδονία) που έφτιαξαν οι γυναίκες του Συλλόγου, ενώ νεαρά μέλη ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές πρόσφεραν σε όλους ξηρούς καρπούς( φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα, στραγάλια και σταφίδες) και φρούτα, που συμβολίζουν την καλή ζωή, την ευημερία, την υγεία και την μακροζωία, την αναγέννηση της φύσης.
Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί έλαβαν ως αναμνηστικό δώρο ένα βιβλίο( Τα μυστικά του βάλτου, Μακεδονικός Αγώνας).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κος Θ. Τεληγιαννίδης, ο πρόεδρος Δ.Σ. Δ. Νάουσας κος Ι. Παρθενόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα ΝόπηΤσαγκαλίδου, κος Βασίλης Τζουβάρας, κος Θωμάς Ορδουλίδης, κα Δώρα Μπαλτατζίδου, κος Παύλος Αδαμίδης, κος Θανάσης Παντζαρτζίδης, κα Χρύσα Πασχούλα, ο λαογράφος κος Τάκης Μπαϊτσης , ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Πολυπλατάνου κος Χ. Πρόιος, ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Αγγελοχωρίου κος Ε. Σπαθόπουλος, η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κα Σ. Καλπαξίδου,η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας,η υποψήφια δήμαρχος Δ. Νάουσας κα Ι. Ιωσηφίδου, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Νάουσας κα Α. Βασιλειάδου, κος Χ. Θανασούλης, και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Ημαθίας κος Φ. Φωτιάδης.
Το Δ.Σ.σας εύχεται μια χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, με ελπίδα, αισιοδοξία και πολλές προκλήσεις.Ευελπιστεί στην ενεργοποίηση και αυτοπρόσωπη παρουσία παλαιών αλλά και νέων μελών για υλοποίηση των στόχων του. Ιδιαίτερα τώρα σε μία περίοδο εθνικής κρίσης όταν το έθνος μας «άγεται και φέρεται» είναι τόσο επίκαιρα τα λόγια του Μίλαν Κούντερα: « Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία… Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

Έχει διαβαστεί 60 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Απριλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 19 °C
Άνεμος ΒΔ 2-5 μποφόρ

Σάββατο, 20 Απριλίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 91 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά