Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κυκλοφόρησε με αφίσες του Κόμματος από το 1974 έως σήμερα

από Η Άλλη Άποψη
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κυκλοφόρησε με αφίσες του Κόμματος από το 1974 έως σήμερα

Κυκλοφορεί το νέο Ημερολόγιο του ΚΚΕ για το 2024. Η καλαίσθητη έκδοση ακολουθεί την πορεία του Κόμματος από την de facto νομιμοποίησή του, το 1974, έως και σήμερα μέσα από αφίσες του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ, καθώς όπως σημειώνεται στην 1η σελίδα του ημερολογίου, «η αφίσα σταθερά αποτέλεσε και θα αποτελεί ένα εργαλείο επικοινωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με εργατικές - λαϊκές και νεανικές δυνάμεις».

Στις σελίδες του θα βρει κανείς μια μεγάλη γκάμα από αφίσες, σε διαφορετικές φάσεις, με διαφορετική μεταξύ τους τεχνοτροπία και διαφορετικές βέβαια ανάγκες της κομματικής προπαγάνδας στο πέρασμα των χρόνων. Πολλές από αυτές έχουν το αποτύπωμα κομμουνιστών καλλιτεχνών, χαρακτών, εικαστικών, όπως π.χ. του Γιώργη Βαρλάμου.

Πέρα από ένα ενδιαφέρον ιστορικό υλικό, οι αφίσες ξυπνάνε μνήμες στους παλιότερους και δίνουν την ευκαιρία στους νεότερους να έρθουν σε επαφή και μ' αυτήν τη σημαντική πλευρά της πολιτικής δράσης του Κόμματος.

Οπως υπογραμμίζεται, «στις αφίσες του ΚΚΕ αποτυπώνεται η στρατηγική του αντίληψη τη δεδομένη περίοδο με όλες τις αντιφάσεις της, ιδιαίτερα σε μια σειρά από υλικά τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Εμφανής όμως είναι και η βασανιστική, συλλογική προσπάθεια του Κόμματος για την ιδεολογική και πολιτική του ωρίμανση, την αποκατάσταση του επαναστατικού χαρακτήρα του μετά την ανασυγκρότησή του και την αντιμετώπιση της οπορτουνιστικής προσπάθειας μετάλλαξής του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα την περίοδο 1989-1991».


Έχει διαβαστεί 681 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 651 επισκέπτες και 0 μέλη.